G4Media.ro

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite în estul Ucrainei, în orașul Severodoneţk, aproape preluat de ruși

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 40 au fost rănite joi în bombardamente ruse intense asupra oraşului Severodoneţk, în estul Ucrainei, deja aproape încercuit de forţele Moscovei, a anunţat guvernatorul regional, informează AFP.

Ruşii „au început să bombardeze de dimineaţă centrul regional, în mod aleatoriu, cu arme grele. Bombardamentele continuă”, a anunţat pe Telegram Serghei Gaidai.

Potrivit lui Gaidai, majoritatea bombelor au lovit imobile de locuit, iar bilanţul s-ar putea agrava din cauza imposibilităţii de a inspecta zonele bombardate.

Primarul oraşului Severodoneţk, Oleksandr Striuk, a anunţat pe 6 mai că oraşul său este „aproape încercuit” de militari ruşi şi separatişti proruşi din Donbas, care încearcă să-şi impună controlul total asupra regiunii.

Forţele ruse „continuă să pregătească un asalt asupra oraşului Severodoneţk şi îşi intensifică operaţiunea în jurul Liman”, alt oraş aproape încercuit, subliniază Institutul American pentru Studii de Război (ISW).

Severodoneţk şi Lîsîceansk constituie ultimul bastion al rezistenţei ucrainene în regiunea Lugansk. Ruşii le încercuiesc pe amândouă, separate doar de un râu, şi le bombardează fără încetare pentru a epuiza rezistenţa şi a împiedica sosirea întăririlor.

Locuitorii din Severodoneţk nu mai au acces la apă, electricitate şi gaz de mai multe săptămâni.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Au speriat planeta cu cruzimea lor rusnazzii. Model hunic de lupta. Dar lumea le va veni de hac acestor nespălați, infecții și troglodiți. Stay tuned!

  2. copii in scoala? artistii din muzeu? toata lumea era pe eucatie si cultura in municipiul Servodonet! sigur erau niste nevinovati

    • Ce-mi place cand hauristii rusofili emit dejectii care sa le zbarleasca parul pe ceafa votantilor lor :)))

  3. Nu știu cum dar săptămâna și orașul…iar presa „rușii s-au înpotmolit…pierd războiul…etc”!

    • @Geo jet d-aici cu saptamana ca se chinuie de o luna la un orasel cat doua statii de autobuz. O saptamana le-a luat rusilor sa moara toti la traversarea unui rau. In plus, nu erai tu mandru foc ca rusii tai ocupa Ukraina in 3 zile? :)))

  4. Rusii bombardeaza „aleatoriu”. Sa mori de ras, nu alta, de asemenea integritate jurnalistica.

    Bombardeaza aleatoriu cu ce, cu sticle de vodca, borcane de muraturi? Ca asa ziceati, ca nu mai au munitie, deci nu-si pot permite sa bombardeze „aleatoriu” cu altceva!