G4Media.ro

Cel mai vechi monarh european, regina Margrethe a II-a a Danemarcei, aşezată…

Photo by Jane Barlow / POOL / AFP

Cel mai vechi monarh european, regina Margrethe a II-a a Danemarcei, aşezată în faţa celui mai nou monarh din Europa, Charles al III-lea, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de la Abaţia Westminster

Aproximativ 500 de lideri şi demnitari din Regatul Unit şi din lume asistă luni, la Abaţia Westminster, la slujba defunctei regine Elisabeta a II-a, relatează BBC News.

Numeroşi membri ai unor familii regale sunt aşezaţi în partea opusă celei în care se află în biserică familia regală britanică.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei este aşezată exact în faţa regelui Charles.

Ea este cea mai veche suverană din Europa şi a fost aşezată în faţa celui mai nou monarh european.

Margrethe a II-a şi Elisabeta a II-a erau foarte apropiate.

Regina daneză îşi serbează Jubileul de Aur anul acesta – 50 de ani de când se află pe tron -, însă ea şi-a modificat programul, în semn de respect faţă de moartea prietenei sale.

Între alte capete încoronate, în abaţia regală se mai află regele şi regina Buthanului, împăratul şi împărăteasa Japoniei, regele Belgiei Philippe şi regina Mathilde, regele Willem-Alexander al Olandei şi regina Maxima şi regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. M-am tot uitat dupa cel mai inalt dintre piticii de la kremlyn si nu l-am vazut. Oare stiti in ce boschet s-a ascuns? :-)))) lool

  2. Geniale traducerile astea 🙂
    Cum se invecheste in monarh? Era nou si acum e vechi?
    Cel mai longeviv poate..

    • @ Elac – Pai longeviv se refera strict la viata, viata biologica. Probabil ca nu e cel mai batran rege/regina ci pur si simplu cel mai vechi (dupa moartea Elizabetei a II-a). Stiu ca nu suna tocmai estetic „cea mai veche regina”, dar nu prea ai cum sa spui altfel.

  3. Regele Cioaba ar trebui sa fie in fata tuturor, ca sa nu-i faca la buzunare!