G4Media.ro

Cel mai vârstnic veteran de război din județul Alba a decedat cu…

Sursa foto: Facebook / Petruța Pop

Cel mai vârstnic veteran de război din județul Alba a decedat cu o zi înainte de a împlini 105 ani

Cel mai în vârstă veteran de război din Alba, născut în 1917, a murit marţi, cu o zi înainte de a împlini 105 ani, a anunţat şeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruţa Pop, pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

„S-a stins în această dimineaţă (marţi – n.r.), la ora 9.30, cel mai în vârstă veteran de război din judeţul Alba, moş Gavrilă Bîrluţ, din Galda de Jos. Ne pregăteam să îl sărbătorim chiar mâine, când urma să împlinească 105 ani. Starea lui de sănătate era bună. În iarnă avusese o intervenţie chirurgicală dificilă şi îşi revenise complet”, a scris, pe contul său de Facebook, Petruţa Pop.

Potrivit acesteia, veteranul va fi înmormântat cu onoruri militare de către un pluton al Batalionului 136 Geniu „Apulum”.

Marţi este înmormântat, tot cu onoruri militare, ultimul veteran de război din comuna Valea Lungă, Aurel Rusu, care împlinise în vara anului trecut 100 de ani.

În februarie anul acesta a murit, la scurt timp după ce împlinise vârsta de 100 de ani, un alt veteran de război din Alba, Vasile Muntean, din Ohaba.

Sursa foto: Facebook / Petruța Pop

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Odihnească-se în pace. Respect și recunoștință eternă!

  2. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Si bunicul meu a fost veteran si a trăit aproape 100 de ani. A fost o înmormântare discretă, de familie. Ar fi fost frumos un buchet de flori de pe la Ministerul Apărării prin ceva reprezentanți judeteni. Dar probabil erau prea ocupați să înmormânteze cu onoruri militare tot felul de lăutari, artiști, comici sau mari sportivi.

  3. Dumnezeu sa-l odihneasca! Omul asta, care și-a pus pielea la bătaie, sigur nu avea pensie specială.