G4Media.ro

Cel mai mare parc de distracții din România va fi construit lângă…

Sursa foto: Bistrițeanul

Cel mai mare parc de distracții din România va fi construit lângă Sfântu Gheorghe / Investiție de aproximativ 6 milioane de euro / Proiectul ar urma să fie finalizat în 2025

Cel mai mare parc de distracții din România va fi construit în județul Covasna, la 4 kilometri de orașul Sfântu Gheorghe, anunță Transilvania365. Se va întinde pe o suprafață de 37 de hectare, iar investiția urmează să fie realizată de HCR SRL, cea care administrează și ”Dino Parc” de la Râșnov.

Dacă ”Dino Parc” are în prim-plan dinozaurii, la Sfântu Gheorghe tematica principală va fi dragonii.

Parcul va fi dedicat distracției în familie, cu copiii, ca și la Dino Parc din Râșnov.

Proiectul este conceput de o echipă de arhitecți români, iar investiția se ridică la aproximativ 6 milioane de euro.

Construcția efectivă va începe în 2024 și va dura cel mult un an, astfel că în 2025 parcul își va putea deschide porțile pentru vizitatori.

”Venim cu un concept unic, nu este preluat, singurul din România și nici în Europa nu știu să existe ceva de genul. Este un teren fain, așezat între două dealuri, la 4 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe. Sperăm ca la anul să începem construcția, iar în 2025 să fie finalizat proiectul”, a declarat Adrian Apostu, fondator al Dino Parc Râşnov.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Sf. Ghe. e praf dpdv economic. Nu stiu daca e cea mai buna idee

    • Pai tocmai de asta trebuie făcut acolo ca sa aduci turiști și capital. Vai de capul vostru… Doar așa poți ridica o regiune, nu cu bani mocca de la Budapesta. Aia se cheltuie și… gata, pe când o investiție ca asta aduce bani continuu.

  2. Nu stiu de ce vor face aceasta investitie in plin tinut secuiesc. Acolo nu se vor inghesui romanii pentru ca daca nu stii ungureste nici nu se uita la tine.

    • Asta in 1990 poate, acum nu mai are nimeni nicio problema. De Lacul Roșu și de Lacul Sf. Ana ai auzit? La Băile Tusnad ai fost?
      Încetați cu naționalisme din astea ieftine. Așa zisul Ținut Secuiesc trebuie și el ridicat, și el aparține României, nu doar Sarmisegetusa, și doar așa ii faci pe oamenii aia sa se considere cetățeni ai statului asta și sa nu se mai uite în gura Budapestei.
      Apropo, „plin Ținut Secuiesc” nu prea tine pentru ca Sf. Gheorghe la 20km de Brașov.

    • @Cata mers la Sovata acum vreo 2 ani, concluziile: chelneri care veneau cu translator, care stia tot rau de tot romaneste, pliantele in primul rand in maghiara, posturile TV in maghiara, pana si alea pentru copiii nu aveau variatna romana/macar engleza … noroc ca am stat doar 2 zile .. dar nici nu mai calc pe acolo prea curand
      pana si chelnerii din Grecia au invatat romaneste, iar etnicii maghiari din Romania nici macar sa nu stie limba nationala?

      si ca sa fie clar aur-de-la-rusi ca si PSDNLUDMR sunt niste ciume ale Romaniei

    • Dar nu e cam mult doar pentru ce ți s-a întâmplat ție la Sovata sa pui la îndoială o întreaga investiție? Plus ca nu toți chelnerii sunt așa în Harghita și Covasna. Sunt foarte multi prosti și români, și unguri dar nu trebuie sa ne lăsăm influențați de ei.
      Plus ca poate dacă vin mai multi turiști români, vor vorbi mai bine românește. Aici a fost și o politica a statului român de a izola acele județe și normal ca nu exista comunicare.
      Eu ramân la pararea ca numai prin dialog și investiții putem deveni o societate sănătoasă.

    • @Cata, anunțurile la supermarket-uri (la Kaufland Gheorgheni am trăit-o eu acum deja mai bine de 10 ani) mai sunt în maghiară? În rest, omul are dreptate, pe măsură ce timpul trece oamenii ăia sunt din ce în ce mai segregați. RDS-ul le dă posturi de documentare, filme sau desene animate dublate audio în maghiară / (what? nici măcar engleză nu pot oamenii ăia învăța, nu mai vorbim de limba oficială). Iar statul ce face? I-a lăsat să se despartă de români (școli mixte neapărat a trebuit să fie sparte, nu cumva copiii lor să se joace cu ai noștri, dacă doamne ferește învață româna), acum 20-30 ani, apoi i-a lăsat să treacă BAC-ul la română fără să știe româna. Eu zic să dăm BAC-ul tuturor la toate materiile (vorbesc de români la materii ca matematica), dacă oricum nu e obligatoriu pentru unii să știe materia.

  3. trebuie sa stii ungureste sa intri ?

  4. Deci, dacă ai unul la Risnov, de ce mai faci altul atât de aproape?! Distracția ne lipsește, sau producția de mărfuri?!

  5. E foarte misto Sf Gheorghe cu imprejurimi. Va zice un biciclist…cand te simti strain la tine in tara.