G4Media.ro

Cel mai mare operator din Portul Contanța cere ajutor pentru a-și cumpăra…

sursa foto: Info Sud-Est

Cel mai mare operator din Portul Contanța cere ajutor pentru a-și cumpăra noi utilaje: Nimeni nu va cumpăra echipamentele care vor deveni inutile odată cu sfârșitul războiului

În portul Constanța se află o parte din recolta ucraineană care de aici, poate naviga în restul lumii. Unua dintre marile companii din port cere ajutor pentru eficientizarea terminalului de cereale, potrivit Euronews Italia, preluată de Rador.

Dan Dolghin, director de operațiuni cu cereale la compania de manipulare portuară Comvex SA, spune: „Dacă vrem să continuăm să-i ajutăm pe fermierii ucraineni, avem nevoie de echipamente pentru a ne implementa capacitățile de manipulare. Asta înseamnă investiții; ne putem angaja doar parțial să le construim pe care le vom putea folosi în continuare şi după războiul din Ucraina. Însă nimeni nu va cumpăra echipamentele care vor deveni inutile odată cu sfârșitul războiului”.

Problema a fost discutată la cele mai înalte niveluri europene în timpul vizitei la Kiev a președintelui francez Emmanuel Macron, a cancelarului german Olaf Scholz și a premierului italian Mario Draghi, alături de aceștia aflându-se și președintele României Klaus Iohannis, care a subliniat modul în care România este activă în combaterea insecurității alimentare generate de atacul rusesc asupra Ucrainei, reiterând importanța altor porturi pe lângă cele de la Marea Neagră şi cele de pe Dunăre.

În prezent, cu 72 de mii de tone de cereale manipulate pe zi, portul Constanța este primul din lume ca viteză de încărcare a cerealelor, o caracteristică îl recomandă ca fiind cea mai bună rută alternativă pentru exporturile agricole ucrainene. (sursa foto: Info Sud-Est)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Eu m-am săturat de atâta „slava hucraina”.
  Noi cu ponosul, cu pierderile, cu ajutoarele și alții cu câștigurile.

  Pînă când?

  • Spune-i asta lu tăticu tau Putin sa elibereze porturile ucrainiene . De cerealele astea depind mulți oameni din țări sărace din Africa și Asia.

 2. Păi hai să câștige Ucraina și apoi mai vedem. Dar vedeți, românul nu se gândește la obiective naționale, ci la mizele mici, că așa-i românul, mai degrabă plantă.

 3. Romanul se găsește ca cereale din Ucraina aparțin oligarhilor americani și ca atare nu e treaba nostra ce fac acești îmbuibati cu ele.
  În ce privește câștigul Ucrainei, în primul rand e ridicol sa îți imaginezi ca Ucraina poate sa se opuna Rusiei iar în al doilea rand noi vrem anularea blestematului pact ribentrov – Molotov.

  • Acolo la Tiraspol nu v-au invatat sa nu faceti cacofonii? Toti postacii rusofili auristi sunt niste mizerii de oameni!

  • Avrame, hai tata, du-te pupa opinca ruseasca si lasa-ne pe noi aici. Ca de era Avram Iancu ca tine, acum stateam sub opinca ungureasca.

 4. „se gândește”

 5. Nu va bateți capul indiferent cine câștigă ruși sau ucraineni o luam la bot puteți să comentați cat vreți despre Ungaria și-au văzut interesul și bine au făcut noi pupincuriști că întotdeauna cu președintele și echipa lui de ghiocei .