G4Media.ro

Cel mai mare contract de apă și canalizare din România, alocat județului…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Cel mai mare contract de apă și canalizare din România, alocat județului Prahova. 580 milioane euro de la UE, gestionați de Iulian Dumitrescu / Șeful Consiliului Județean, acuzat că nu a gestionat criza apei calde din Ploiești

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a semnat luni la Ploieşti un contract de finanţare de 580 de milioane de euro fără TVA privind infrastructura de apă şi apă uzată din judeţul Prahova, potrivit Agerpres. Contractul a fost semnat cu președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, care va și gestiona acest proiect major de intrastructură.

Ministrul Boloș a declarat că acesta este proiectul cu cea mai mare valoare din România pe acest segment.

Reamintim că Iulian Dumitrescu este acuzat de colegul său de partid, primarului ploieștean Andrei Volosevici, că a provocat criza apei calde din Ploiești. Orașul a rămas fără apă caldă de la 1 august după ce companiile selectate de Consiliul Județean pentru a gestiona serviciul au ajuns, într-o formă sau alta, să nu poată furniza apă caldă nici locuitorilor, nici unor spitale.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a precizat că perioada de implementare a proiectului de apă și canalizare este până la data de 31 decembrie 2025, acesta vizând extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, creşterea nivelului de colectare şi epurare a apelor uzate şi a gradului de alimentare cu apă în 42 de unităţi administrativ-teritoriale.

„Cred că este cel mai mare proiect al României pe care îl avem pentru infrastructura de apă şi canalizare, ca valoare (…) 580 de milioane de euro fără TVA (…) Cei peste 100.000 de locuitori beneficiari ai acestui proiect, (…) cei peste 160 de kilometri de reţea de apă, peste 430 de kilometri de reţea de canalizare sunt, dacă vreţi, indicatori de performanţă care ne dau o imagine asupra amplorii pe care o are acest proiect (…) Colegii mei mi-au spus că prin acest proiect ajungeţi la o rată de conformare de 95% la nivelul judeţului, ceea ce nu este puţin lucru pentru că, pe viitor, una dintre cele mai mari provocări, după cea legată de criza energetică sau posibila criză alimentară, poate fi şi problema apei”, a declarat luni ministrul Boloş, după semnarea contractului de finanţare privind implementarea „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Prahova.

El a adăugat că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene „continuă aceeaşi politică susţinută de investiţii, cât şi de sprijin pentru investiţiile în infrastructura de apă şi canalizare”, Guvernul României adoptând în acest sens o serie de măsuri care ajută proiectele de infrastructură de apă şi canalizare, atât în procesul de implementare, dar mai ales în procesul de absorbţie a fondurilor europene.

„Suntem pregătiţi cam într-o lună să lansăm primele 10 licitaţii. (…) Dacă ele se adjudecă în iarna asta, din martie ar putea începe execuţia pe 10 proiecte”, a mai spus Dumitrescu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Dar e normal sa fie asa la noi unde incompetenta e invers proportionala cu importanta proiectelor gestionate. Uitati-va doar la cine beneficiaza de crestere salariala, domnii primari si aghiotantii lor. Pentru ce? Pentru ca orasele si comunele pastorite de ei nu doar ca nu cunosc dezvoltare ci chiar se intorc in timp. Cei mai breji reusesc eventual sa le conserve, de progres ce sa mai vorbim?

  2. Tara asta e jefuita de junta militaro-mafioata de cel putin 33 de ani.
    Pina nu e strivita junta ca pe cel mai scirnav vierme, nu se va schimba nimic in tara asta!

  3. Dumitrescule, ploieștenii nu te vor uita niciodată distrusule!!
    Ai batjocorit copii, mame,bătrâni bolnavi, oameni simpli prin incompetența de care ai dat dovadă. Ați adus orașul Ploiești în secolul XIX. Cel mai potrivit loc pentru voi este lada de gunoi, galeria rataților si a distrușilor orașului Ploiești . RUȘINE MIZERABILILOR !