G4Media.ro

Cei şase palestinieni care au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranţă din…

Cei şase palestinieni care au evadat dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Israel au fost prinși/ Prizonierii au scăpat printr-un tunel săpat sub o chiuvetă

Cei şase palestinieni care au evadat, în urmă cu aproape două săptămâni, dintr-o închisoare de maximă siguranţă din Israel sunt din nou în spatele gratiilor, ultimii doi fiind capturaţi în Cisiordania ocupată, relatează AFP.

La 6 septembrie, cei şase palestinieni – inclusiv un fost lider al unei grupări armate – au evadat din închisoare printr-un tunel săpat sub o chiuvetă, declanșând o vastă urmărire.

Calificaţi drept “eroi” de către palestinieni, evadaţii au devenit cei mai căutaţi oameni din Israel, care a folosit forţe armate şi drone pentru a-i găsi.

La câteva zile după această “Mare evadare”, cum a descris-o presa palestiniană, forţele israeliene au capturat la sfârşitul săptămânii trecute patru dintre evadaţi în regiunea Nazareth. Printre ei s-au numărat şi Mahmoud Abdullah Ardah, condamnat pe viaţă în 1996 şi considerat capul operaţiunii, şi Zakaria al-Zoubeidi, care a fost liderul Brigăzilor Martirilor Al-Aqsa – aripa armată a Partidului Fattah al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Duminică, armata i-a capturat şi pe ultimii doi evadaţi, Ayham Kamamji şi Mounadel Infeiat, membri ai Jihadului Islamic, în cadrul unei operaţiuni în Cisiordania.

Kamamji a fost condamnat la închisoare pe viaţă în 2006, pentru răpirea şi asasinarea unui israelian. Mounadel aştepta să fie condamnat, el fiind încarcerat pentru activităţile în cadrul Jihadului Islamic.

“Forţele de securitate au înconjurat clădirea în care se aflau teroriştii, care s-au predat fără să opună rezistenţă. Au fost arestaţi şi doi bărbaţi care i-au ajutat”, a precizat armata israeliană.

sursa: News.ro, sursa foto: France 3

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter