G4Media.ro

Cei mai mulți turiști din Turcia vin din Rusia, Germania și Anglia…

Sursa foto: Pixabay

Cei mai mulți turiști din Turcia vin din Rusia, Germania și Anglia / România se clasează în top zece alături de turiști din Kazahstan și Lituania

În primele șase luni ale anului, peste 5,5 milioane de turiști străini au ajuns în Antalya cu avionul. Potrivit datelor Direcției pentru Cultură și Turism din Antalya, creșterea față de aceeași perioadă a anului anterior a fost de 29%, transmite Haberler, citată de Rador.

Rusia, una dintre cele mai importante piețe pentru Turcia și în special Antalya, a fost țara care a trimis cei mai mulți turiști în oraș în primele șase luni ale anului. În acest interval, 1.309.267 de turiști ruși au ales să facă o vacanță în Antalya. Numărul turiștilor ruși a crescut cu 25,24% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Germanii i-au urmat pe ruși, cu 1.191.062 de turiști. Numărul turiştilor germani a crescut şi el cu 22,96% faţă de anul trecut.

Anglia, care a devenit o piață importantă pentru Antalya, s-a clasat pe locul trei în lista țărilor care trimit cei mai mulți turiști, cu 520.569 de persoane. Polonia, Olanda, Kazahstan, România, Lituania, Israel și Ucraina s-au clasat în top zece.

În iunie, numărul turiştilor a crescut simțitor faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Orașul, care a fost vizitat în iunie anul trecut de 1.869.206 de turiști sosiți pe calea aerului, a găzduit 2.141.809 de persoane în aceeași perioadă a acestui an.

Sursa: Haberler/ Rador/ Traducere Florin Matei

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pentru cine doreste sa invete limba rusa, Anatalya este locul ideal…

  2. Chiar AURisti si „suveranistii” pe unde isi fac concediile? Merg la noi la mare sa sustina turismul de ciupeala sau merg in Turcia sa invete limba rusa?