G4Media.ro

Cehia: Manifestații la Praga împotriva propunerii de creștere a vârstei de pensionare…

sursa foto: captura video / JustAs it is

Cehia: Manifestații la Praga împotriva propunerii de creștere a vârstei de pensionare până la 68 de ani

Câteva mii de persoane s-au alăturat miercuri în Cehia demonstraţiilor sprijinite de sindicate împotriva unei posibile majorări a vârstei de pensionare până la 68 de ani, transmite dpa potrivit Agerpres.

Într-o adunare paşnică în faţa sediului guvernului la Praga, liderii manifestanţilor au acuzat executivul de centru-dreapta că, prin acest plan, ‘ignoră dialogul social’.

Guvernul intenţionează să prezinte în cursul acestui an un pachet de reformă a pensiilor. Se aşteaptă ca propunerile să includă noi limite la majorări automate ale pensiilor, având în vedere inflaţia neobişnuit de ridicată.

Posibila creştere a vârstei de pensionare cu patru ani, până la 68 de ani, este de asemenea avută în vedere, a relatat recent postul public CT.

Planul constituie cel mai recent efort al guvernului ceh de a reduce deficitele bugetare substanţiale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Deja se cam exagereaza cu protestele astea privind varsta de pensionare. Legea actuala a foast adoptata cand speranta de viata era pe la 67 de ani,acum ,cand medicina moderna a adus o speranta de viata la 75 de ani si de viata sanatoasa de vreo 70 de ani masurile propuse nu sunt exagerate. In Romania am ajuns vreo 8 milioane de angajati sa platim pensiile a 8 milioane de pensionari(unii dintre ei cu pensii mai mari decat salariile noastre si la vreo 50 de primaveri).

    • Este moral sa te pensionezi la 45 ani cu o pensie cu mult peste salariul unui muncitor din privat?Aici e buba,corupția generalizată