G4Media.ro

CEDO a decis că arestarea unui înalt magistrat din Turcia în urma…

CEDO a decis că arestarea unui înalt magistrat din Turcia în urma presupusei tentative de lovitură de stat din 2016 a fost ilegală

CEDO a decis marți că arestarea și detenția unui membru al Curții Constituționale a Turciei după presupusa tentativă de lovitură de stat din 2016 sunt ilegale, potrivit hotărârii publicate pe site-ul oficial al instituției. Este prima condamnare a autorităților turce după epurarea masivă din justiție care a urmat evenimentelor din 2016.

CEDO s-a pronunțat în cazul judecătorului Altan Alparslan, reținut în iulie 2016 și apoi arestat pentru o presupusă legătură cu mișcarea clericului Fethullah Gulen, considerată de guvernul turc organizație teroristă. El a stat în arest până în ianuarie 2018, când a fost condamnat la 11 ani de închisoare.

Curtea a decis că reținerea și arestarea judecătorului turc au fost ilegale și a hotărât că Turcia trebuie să îi plătească 10.000 de euro.

Reamintim că regimul Erdogan a arestat peste 2.400 de magistrați după evenimentele din 2016, alți 4.000 de magistrați fiind înlăturați din funcții în cea mai mare epurare politică din justiția țării în ultimele decenii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.