G4Media.ro

Ceață densă pe autostrăzile A1, A2, A3, vizibilitatea redusă sub 50 de…

Ceață densă pe autostrăzile A1, A2, A3, vizibilitatea redusă sub 50 de metri/ Recomandările poliţiştilor

Centrul INFOTRAFIC din IGPR anunţă că sâmbătă dimineaţă se circulă în condiţii de ceaţă pe autostrăzile A1, A2 şi A3.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că se circulă în condiţii de ceaţă densă pe întreg tronsonul kilometric al autostrăzii A3 Bucureşti-Ploieşti, vizibilitatea fiind scăzută sub 50 de metri.

De asemenea, în aceleaşi condiţii de ceaţă densă se circulă şi pe întreaga autostradă A2 Bucureşti-Constanţa, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Totodată, este semnalată ceaţă şi pe tronsonul kilometric 23 – 36 al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, astfel că se reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri.

Poliţiştii recomandă reducerea vitezei, mărirea distanţei între vehicule, folosirea corespunzătoare a luminilor şi evitarea opririi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă.

De asemenea, pe timp de ceaţă, în ceea ce priveşte autostrăzile, şoferii trebuie să respecte şi alte reguli: să nu oprească pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă; în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari.

sursa: News.ro, Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter