G4Media.ro

Ce se va întâmpla cu acțiunile fondatorului Alibaba după investigațiile Beijingului /…

Ce se va întâmpla cu acțiunile fondatorului Alibaba după investigațiile Beijingului / Primele informații despre opțiunile aflate pe masa Ant Group

Ant Group analizează opţiuni pentru ca fondatorul Jack Ma să îşi vândă participaţia la furnizorul de servicii financiare digitale şi să renunţe la controlul asupra acestuia, în condiţiile în care întâlnirile cu autorităţile de reglementare au semnalat că aceste măsuri ar pune capăt investigaţiilor Beijingului asupra activităţii sale, potrivit unei surse care cunoaşte punctul de vedere au autorităţilor de reglementare şi unor două surse apropiate companiei, transmite Reuters, citată de News.ro

Este pentru prima oară când Reuters scrie despre ultima serie de discuţii referitoare la viitorul controlului deţinut de Ma la compania Ant, exercitat printr-o structură complicată de vehicule de investiţii.

Publicaţia Wall Street Journal a scris anterior că Ma s-a oferit în noiembrie, în timpul unei întâlniri cu autorităţile de reglementare, să cedeze o parte din Ant guvernului chinez.

Oficiali ai Băncii Populare din China şi ai autorităţii de reglementare financiară China Banking and Insurance Regulatory Commission (CBIRC) au purtat discuţii, între ianuarie şi martie, cu Ma şi Ant, separat, la care a fost discutată posibilitatea retragerii magnatului din companie, conform informaţiilor furnizate de sursa familiarizată cu gândirea autorităţilor de reglementare şi una dintre sursele cu legături strânse cu compania.

Ant a negat că s-a lua în considerare vânzarea de către Ma a participaţiei la Ant.

„Vânzarea pachetului de acţiuni al domnului Ma în Grupul Ant nu a fost niciodată subiectul discuţiilor cu nimeni”, a declarat un purtător de cuvânt al Ant într-un comunicat.

Reuters nu a putut stabili dacă Ant şi Ma vor continua cu o opţiune de vânzare a acţiunilor şi, dacă da, care.

Compania spera că participaţia deţinută de Ma, care valorează miliarde de dolari, ar putea fi vândută investitorilor existenţi ai Ant sau filialei sale de comerţ electronic Alibaba Group Holding, fără a implica vreo entitate externă, a spus una dintre sursele cu legături cu compania.

Cea de-a doua sursă, care are la rândul ei legături cu compania, a spus că, în timpul discuţiilor cu autorităţile de reglementare, Ma a fost informat că nu i se va permite să-şi vândă participaţia către nicio entitate sau persoană apropiată şi, în schimb, va trebui să părăsească complet compania.

O altă opţiune ar fi să-şi transfere participaţia către un investitor chinez afiliat la stat, a spus sursa.

Orice măsură ar necesita aprobarea Beijingului, au spus ambele surse care au făcut cunoscut punctul de vedere al companiei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. au pus comunistii ochii pe el. parca vad ca se „sinucide”

 2. Super tare China asta , cum scoate unul capatana cum il reteaza .
  Din cauza asta China se dezvolta , nu auzi certuri ca la noi , munca si atat.

  • Daaaa, se va dezvolta de numa’! Adica il iei pe fondatorul si motorul dezvoltarii acelei afaceri si il persecuti, discriminezi, bagi la bulau (doar ca a cerut mai multa libertate economica). Si speri ca afacerea va merge la fel de bine dupa, ca statul se va dovedi un administrator mai bun(dadada, statul excela la afaceri si la noi). Daca asa se comporta China cu proprii oameni de afaceri, atunci eu stau linistit ca vreodata China va conduce economic lumea.

 3. In China marile capitaluri sunt controlate de stat, in State marile capitaluri controleaza statul.

  • Bravo buna remarca.

  • cu toate astea, in State populatia e mai putin asuprita si copiii nu sunt pusi la munca. nu exista inchisori pentru minoritati si discrepanta dintre saraci si bogati e mai mica.

  • @ Vasea, inchisori pentru minorități = majoritatea sunt negrii, mexicani
   Diferența săraci bogați = China este de 4x mai mare ca si populație deci clar că există mai mulți săraci, dar in același timp crezi că in America nu exista săraci? Din contra e plin de oamenii străzii. Visul american = marketing pentru proști.

 4. Pentru toti iubitorii de model chinezesc, de ce nu va faceti voi bagajul si taitai spre tarisoara care o sa va faca fericiti si impliniti: CHINA!!!
  Apropo nu uitati sa renuntati la cetatenie….

 5. Toate afacerile licite sunt trasferate lui Yassin, Arabul cel Bun.

  Cele ilicite sunt bagate la Str Mures nr 4 si batute pana declara si ce lapte au supt de la mama.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.