G4Media.ro

Ce se întâmplă cu copiii italieni proveniţi din familii cu părinţi de…

Sursa foto: Unsplash / Norbu GYACHUNG

Ce se întâmplă cu copiii italieni proveniţi din familii cu părinţi de acelaşi sex / Se anunță proteste la Milano, după ce Guvernul a transmis municipalității să nu-i mai înregistreze

Maria Silvia Fiengo şi Francesca Pardi au fost, în 2018, printre primele cupluri formate din persoane de acelaşi sex din Italia care au fost înregistrate ca părinţi.

Primarul oraşului Milano, Giuseppe Sala, a adoptat o atitudine progresistă şi a permis ca aceşti copii cu părinţi de acelaşi sex să fie recunoscuţi, în absenţa unei legislaţii naţionale clare. Săptămâna aceasta, însă, ceea ce era văzut atunci ca o victorie majoră pentru egalitate şi acceptare de către comunitatea LGBT a fost anulat, comentează BBC, citată de News.ro

Pentru Maria Silvia şi Francesca – şi cei patru copii ai lor Margherita, gemenii Giorgio şi Raffaele şi Antonio – să fie recunoscuţi în sfârşit ca o familie după ani de provocări legale şi discriminare a fost „cu adevărat incredibil”.

Recent, Guvernul de dreapta al Italiei a transmis Consiliului municipal din Milano să nu mai înregistreze copiii părinţilor de acelaşi sex, reaprinzând o dezbatere în jurul agendei conservatoare a premierului Giorgia Meloni.

Familiile, activiştii şi oponenţii politici vor protesta sâmbătă faţă de interdicţia impusă la Milano.

Meloni, care conduce partidul de extremă dreapta Fraţii Italiei, a făcut din retorica anti-LGBT un punct central al campaniei sale electorale, promiţând că va proteja valorile tradiţionale.

„Am fost întotdeauna o familie, dar fiind recunoscuţi oficial ca atare de către propriul nostru primar ne-a făcut să ne simţim bineveniţi”, a spus Maria Silvia Fiengo. „Astăzi, privind ce face guvernul şi ştiind că alte familii nu vor putea avea aceeaşi oportunitate, ne simţim descurajaţi”, a adăugat ea.

Italia a legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex în 2016 sub un guvern de centru-stânga.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...