G4Media.ro

Ce prețuri practică supermarketurile pentru rechizitele de început de an școlar/ Prețul…

Foto: Wave Break Media/ Ltd Dreamstime.com

Ce prețuri practică supermarketurile pentru rechizitele de început de an școlar/ Prețul unui ghiozdan începe de la 21 lei, în ofertele anunțate

Cu cât îți poți cumpăra ghiozdan, penar și caiete? În această săptămână, perioada cea mai aglomerată a cumpărăturilor pentru rechizite, trei supermarketuri au transmis pentru G4Media/ENTR ce prețuri practică pentru articolele de bază pentru „back to school”.

Pentru oferta de rechizite școlare, Carrefour anunță că părinții pot lua în calcul un buget între 100-120 lei pentru ghiozdan și rechizite, excluzând manualele.

„Spre exemplu, sunt disponibile produse precum: caiet Pigna Basic n bA5 60F matematică & dictando 3.99 lei; bloc desen A3 15 file 90gmp – 6.99 lei; set 3 pensule diferite mărimi – 3.99 lei; set acuarele –7,99 lei; creioane color brand Carrefour – 3.99 lei; ghiozdan mediu, pentru școlarii din ciclul primar; 59.9 lei; penar echipat – 29.9 lei; set 4 creioane grafit HB cu radieră – 1.99 lei”, potrivit reprezentanților Carrefour.

Potrivit site-ului oficial al Auchan, prețurile ghiozdanelor pornesc de la 28 de lei, pentru un ghiozdan mare simplu, în timp ce prețul unui penar pornește de la 4 lei. Instrumentele de scris au prețuri ce pornesc de la 0,39 de lei, iar caietele cu file dictando / de matematică pornesc de la 0,49 de lei.

Auchan anunță că are peste 2.000 de articole pentru școală, aprox. 1.000 de instrumente de scris și desenat, peste 300 de ghiozdane și penare, peste 400 de modele de caiete și accesorii, aprox. 1000 de produse complementare și peste 200 de articole de îmbrăcăminte.

Potrivit catalogului Cora, prețurile pentru ghiozdane mici încep de la 21 lei și ajung și până la aproape 200 lei pentru ghiozdane mai mari. Prețurile pentru penare variază de la 18 de lei până la 60 de lei. Instrumentele de scris au prețuri ce pornesc de la 6 lei, iar caietele dictando/matematică au prețuri de la circa 4 lei.

Aproape 60% dintre părinți încearcă să se încadreze într-un buget de cel mult 500 de lei pentru rechizite în acest început de an școlar, potrivit celui mai recent sondaj realizat pe platforma de recrutare online BestJobs.

Peste 70% dintre respondenți au spus că se gândesc la soluții care să atenueze impactul cheltuielilor pentru școală asupra bugetului familiei.

Astfel, 72% dintre cei preocupați de presiunile financiare au declarat că urmăresc ofertele de la magazine pentru produsele școlare, 25% vor folosi rechizite rămase din anii anteriori, iar 17% se vor orienta către produse mai ieftine. În plus, 10% apelează la economii și 13% se vor împrumuta pentru diferențele de bani necesari, iar alți 23% au luat în calcul să ceară salariul în avans pentru a diminua impactul achizițiilor asupra bugetului familiei.

Bugetul pregătit de părinți pentru acest început de an se împarte între cumpărarea de caiete și pixuri (opțiune selectată de toți respondenții), ghiozdan (65%), penar (55%) și hărți și atlase (30%) sau manuale școlare (30%). Pe lângă aceste achiziții, părinții direcționează o bună parte din buget și către cumpărarea de haine noi pentru copii.

4 din 5 părinți au spus că s-au orientat către magazinele fizice pentru că își pot alege mai ușor produsele necesare, în timp ce 20% cumpără online, pentru a evita aglomerația. Sondajul a fost realizat în perioada august-septembrie, pe un eșantion de 640 de părinți din România.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează