G4Media.ro

Ce poți să faci în acest weekend în București / Lista evenimentelor

Sursa foto: Facebook / Strazi Deschise

Ce poți să faci în acest weekend în București / Lista evenimentelor

Iubitorii de natură pot descoperi grădinile lumii, în weekend, la Bucharest Flowers în Parcul Herăstrău. Evenimentul are loc de vineri, 24 mai până duminică, 26 mai. Intrarea este gratuită, transmite Bucure;ti FM preluat de Rador.

Începând cu 17 mai 2024, Fântânile Urbane din centrul Bucureștiului oferă din nou spectacolele de apă, muzică şi lumini „Simfonia Apei”.

În cadrul spectacolelor, vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu tematici care celebrează valorile autentice şi contribuţiile remarcabile ale oamenilor de ştiinţă, cultură şi sport.

În acest weekend, Festival du Bonheur – Pour les Gourmands revine pe Bulevardul Kiseleff. Te asteaptă 2 zile pline de distractie, mâncare delicioasă si o atmosferă de party pe parcursul întregului program.

Romanian Design Week, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor creative, se va desfăşura, în perioada 24 mai – 2 iunie, publicul larg având acces la mai multe expoziţii prezentate în clădirea fostului restaurant CINA, dar şi la peste 130 de evenimente-conexe.

O nouă ediție a proiectului „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” are loc în weekendul 25-26 mai.

Asociația Urban Events organizează Târgul Piața Țărănească, desfășurat în curtea interioară a Muzeului Naţional al Țăranului Român din București, în perioada 24 – 26 mai. Intrarea este liberă. În curtea muzeului vă așteaptă târgoveți și artizani, meșteri și negustori, producători cu preparate tradiționale și podoabe, obiecte vechi și ateliere de creativitate pentru copiii mai mari sau mai mici.

În perioada 23 mai – 2 iunie 2024, iubitorii fotbalului au ocazia să sărbătorească Generația de Aur la Art Safari printr-o expoziție temporară în contextul finalei de adio pe care jucătorii din acea generație de excepție o vor juca în fața unui stadion plin de suporteri, pe 25 mai, pe Arena Națională.

Pe 26 mai va fi organizat cel mai mare târg de adopții din acest an și va avea loc pe Arena Națională. Este mai mult decât un târg de adopții de câini și pisici, este evenimentul de weekend unde puteți veni cu întreaga familie, pentru că ASPA a pregătit multe activități atât pe gazon, cât și pe scenă.

O nouă ediţie a Mogoșoaia ClasicFest, continuă și în acest an sub genericul „Culturile lumii”. Evenimentul va avea loc în perioada 25 si 26 mai, în spațiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia.
Timp de două zile, în spaţiile de poveste ale Palatului Brâncovenesc de la Mogoşoaia, vă veţi putea bucura de: expoziţii de artă plastică, fotografie, obiecte tradiţionale, proiecţii de filme, concerte, spectacole de dans, ateliere handmade pentru copii.

Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF) ne invită la finisajul a două expoziții eveniment: Broken Borders a Ioanei Moldovan, curatoriată de Arianna Rinaldo, și Seamless a lui Andrei Păcuraru, curator Natan Dvir.

Muzeul Municipiului București invită publicul la vernisajul expoziției „Gheorghe Marinescu – o viață dedicată muncii, științei, progresului”, eveniment care va avea loc pe data de 24 mai, ora 18:00, la Palatul Suțu.

Femei pe Mătăsari 2024 revine cu cea de-a 12-a ediție; timp de 3 zile arta, muzica și voia bună te așteaptp pe strada Mătăsari.

În acest weekend, 25-26 mai 2024, „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” întâmpină bucureștenii și turiștii cu un amplu program artistic: de la concerte live, workshopuri, spectacole de teatru pentru copii, demonstrații de dans până la expoziții de pictură și fotojurnalism.

În premieră, Strada Grigore Ionescu din sectorul 2 al Capitalei (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani) devine pietonală și găzduiește multiple activități sportive și creative pentru copii, desfășurate în
ambele zile de weekend, între orele 10:00-21:00.

Zone pietonale „Străzi deschise, București – Promenadă urbană” // 25-26 mai 2024:

– Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia – Splaiul Independenței, fără afectarea intersecțiilor, între orele 10:00 și 22:00;
– Sector 2 – Strada Grigore Ionescu (între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani), între orele 9:00 și 21:00.

Program artistic „Străzi deschise” pe Calea Victoriei // Weekend #8: 25-26 mai 2024:

De la instalații de artă interactivă, demonstrații de pictură la concerte live și expoziții, programul artistic pe Calea Victoriei din acest weekend devine un adevărat hub de expresie artistică și comunitară.

Expoziția de fotojurnalism „World Press Photo”, organizată de Fundația Eidos este deschisă sâmbătă, 25 mai, și duminică, 26 mai, în Piața Universității și poate fi vizitată începând cu ora 10:00.

Instalația de artă interactivă „ODEON Theatre Fountain” revine în ambele zile de weekend în zona Teatrului Odeon, în intervalul 10:00-21:00, și prezintă vizitatorilor o selecție de imagini din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu.

Asociația Artiștilor Plastici București organizează, în zilele de 25 și 26 mai 2024, evenimentul „Pictăm și expunem pe Calea Victoriei”, pe trotuarul din fața Muzeului Colecțiilor de Artă, în intervalul orar 10:00-19:00. Pe parcursul evenimentului, artiști consacrați precum Vladimir Ivanovici și Mircea Corcodel vor prezenta publicului demonstrații de pictură.

Activitățile artistice dedicate copiilor pe Calea Victoriei cuprind spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică – „Freestyle Puppetry”, programat sâmbătă, 25 mai, ora 18:00, în zona Muzeului Național de Artă al României, și atelierul „Lada cu manuscrise – Mihai Eminescu”, organizat de Muzeul Literaturii Române la sediul din Calea Victoriei nr. 110, duminică, 26 mai, începând cu ora 11:00. Sub îndrumarea coordonatorului Oana Oroș, copiii vor descoperi personalitatea poetului și se vor transforma în mici cercetători urmărind etapele vieții lui Mihai Eminescu prin imagini, manuscrise și însemnările lui Perpessicius.

În ambele zile de weekend, în intervalul 12:30-21:00, Declic va derula acțiunea de informare a publicului Nu da seen la vot! referitoare la etapele procesului electoral, în zona intersecției cu Calea Griviței.

Trupa REAL – Andra Pierșinaru (voce), Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară), Leon Craioveanu (percuție) – va încânta publicul cu o serie de concerte live electrizante în fiecare zi de weekend începând cu ora 17:00, în fața Hotelului Novotel.

Și în acest weekend bucureștenii au ocazia să viziteze expozițiile deschise la Casa Filipescu-Cesianu a Municipiului București: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, „În apropierea sfinților. Frescele Mănăstirii Văcărești după 40 de ani”, „Comorile haznalelor istorice din București”, în intervalul 10.00-17.30.

Program artistic „Străzi deschise” în Sectorul 2, Strada Grigore Ionescu // Weekend #8: 25-26 mai 2024

Strada Grigore Ionescu din Sectorul 2 al Capitalei devine în acest weekend scena unei varietăți impresionante de activități artistice: spectacole de animație, ateliere de creație, jocuri pentru copii, demonstrații de dans, concerte live de percuție și muzică populară.

Teatrul „Stela Popescu” dă întâlnire micilor locuitori ai Sectorului 2 la atelierele de joacă „Stela în vacanță”, susținute sâmbătă, 25 mai, în intervalul 10:00-10:30 și duminică, 26 mai, la orele 13:00-13:30. Actorii Manuela Hărăbor, Cătălin Frăsinescu, Cristina Marin-Neagu și Florentin Munteanu vor deveni partenerii de joacă ai copiilor și îi vor antrena în activități menite să le stimuleze imaginația și abilitățile artistice.

Activitățile pentru copii continuă sâmbătă, la ora 11:00, cu jocuri de modelaj și construcție inițiate de Biblioteca Metropolitană București, precum și cu un spectacol antrenant susținut de artiștii Teatrului de păpuși „Licurici”. În programul Bibliotecii Metropolitane București din acest weekend pe Strada Grigore Ionescu se înscriu și atelierele Arts & crafts – povești pentru copii, susținute duminică, 26 mai, de la ora 11:00.

Teatrul Metropolis prezintă două reprezentații ale spectacolului-lectură „Apolodor”, sâmbătă, la 11:30-12:00, respectiv 12:30-13:00, iar trupa TheM îi va încânta pe toți cei prezenți cu momente muzicale folk susținute sâmbătă, 25 mai, în intervalele: 17:00-17:30, 18:30-19:00, 20:00-20:30.

Artiștii AKKA Show le promit copiilor noi momente pline de amuzament, pe parcursul celor două zile, între orele 13:00-17:00.

Distracția copiilor va fi amplificată de artiștii Teatrului „Ion Creangă”, sâmbătă, 25 mai, între orele 17:00-17:45, cu atelierul „Turtița năzdrăvană”, iar duminică, de la ora 17:00, cei mici sunt invitați la spectacolul interactiv „Magia ghicitorilor”.

Elevii Școlii de Artă București au pregătit pentru locuitorii Sectorului 2 al Capitalei concerte de percuție, muzică populară și demonstrații de dans modern și contemporan, programate pe parcursul weekendului începând cu ora 18:00.

Duminică, 26 mai, între orele 10:00 și 14:00, publicul va putea admira expoziția de uniforme de epocă, din perioada 1850-1948, ce aparține Muzeului Jandarmeriei Române. În același timp, se va bucura de un spectacol oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române și va asista la exerciții de tip drill cu personalul Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Române, activități organizate de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Duminică, actorii Teatrului Nottara prezintă spectacolul „Prințesa răsfățată”, în două reprezentații, de la orele 11:00 și 12:00, urmat de atelierele de construcție și mânuire păpuși coordonate de Brândușa Oanca, în intervalul 12:00-14:00, și spectacolul Teatrului de Animație Țăndărică – Freestyle Puppetry, programat între orele 17:00 și 18:00.

În ambele zile de weekend, bine-cunoscutul caricaturist Vasile Catrina va oferi momente memorabile trecătorilor, începând cu ora 13.00, iar bucureștenii sunt invitați la activități sportive – teren de fotbal, baschet și masă de ping-pong – în intervalul 9:00-21:00.

Restricții rutiere

Calea Victoriei | În weekendul 25-26 mai 2024, pe durata restricțiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum Bulevardul Dacia, strada Știrbei Vodă, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societății de Transport București va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise, București – Promenadă urbană”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00.

Pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

În sectorul 2 al Capitalei, începând de sâmbătă, 25 mai, ora 07:00, până duminică, 26 mai, până la ora 00:00, traficul este restricționat pe Strada Grigore Ionescu, pe segmentul de drum cuprins între Strada Maica Domnului și Strada Oteșani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...