G4Media.ro

Ce înseamnă testele noninvazive, propuse de Ministerul Educației pentru testarea Covid-19 în…

Sursa foto: Comisia Europeană / Twitter

Ce înseamnă testele noninvazive, propuse de Ministerul Educației pentru testarea Covid-19 în școli? Prezentarea expertei Luminița Iancu: Sunt foarte tentante, trebuie discutată problema rezultatelor fals negative

“Ne interesează, pentru populația generală (și pentru copiii care merg la școală – n.red.), testele rapide. Sunt tentante, dar cu niște limite” ce țin, pentru moment, de posibilitatea apariției unor rezultate fals negative, a spus marți, într-o conferință pe tema vaccinării și testării Covid-19 în școli, Prof. Univ. dr. Luminița Smaranda Iancu, prorector al UMF Grigore T. Popa din Iași. Coordonatoare a direcției de microbiologie din cadrul universității, aceasta a prezentat opțiunile de testare Covid-19 existente în prezent, cu accent pe testele noninvazive, pe care Ministerul Educației dorește să le introducă în școli.

Experta ieșeană a arătat că, spre deosebire de testele bazate pe recoltarea secreției nazofaringiene, testele orofaringiene și cele bazate pe salivă sunt foarte ușor de folosit, inclusiv prin autorecoltare, fiind totodată mult mai ușor de suportat. Pe de altă parte, în acest moment rezultatele negative sunt corecte în proporție de 86-88%, însemnând că până la 15% dintre acestea sunt fals negative.

Autoritățile trebuie să stabilească în ce măsură acest lucru este o problemă și să ofere un cadru legislativ pentru introducerea unor asemenea teste în școli, așa cum s-a întâmplat în multe alte state – ultimul dintre ele fiind, recent, Italia, a spus profesoara citată.

Cum a prezentat Luminița Smaranda Iancu de la UMF Grigore T. Popa testele rapide, noninvazive pentru diagnosticul Covid-19, la conferința “Vaccinare și testare pentru învățare!”, organizată de Ministerul Educației la Iași – Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Rezultatele fals pozitive sunt bine vemite cand incerci sa depasesti planul cincinal pentru covrig la hectar.

  2. Rezultatele pozitive pot fi confirmate cu teste rapide sau teste PCR.