G4Media.ro

Ce găsești la Târgul Cucuteni din Copou: Meșterii populari te așteaptă cu…

Ce găsești la Târgul Cucuteni din Copou: Meșterii populari te așteaptă cu oale, străchini, figurine de lut și tacâmuri

Sute de ieșeni sunt prezenți în Copou, în orice moment, la Târgul de Ceramică Cucuteni din Iași. Se plimbă printre standuri, admiră produsele, stau de vorbă cu meșteșugarii. Le trebuie ore în șir să se hotărască ce să cumpere. Au de ales între oale, ulcele, stăchini, figurine de lut, farfurii, tacămuri, transmite Ziarul de Iași.

La ediţia din acest an sunt prezenţi meşteri din: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brașov, Botoşani, Galaţi, Harghita, Maramureş, Olt, Sălaj, Suceava, Teleorman, Timișoara, Vâlcea, Satu Mare, din Chişinău, Nisporeni, Drochia, Iurceni – Republica Moldova și din Vinnytsia și Cernăuţi – Ucraina.

Pe durata desfășurării Târgului, se vor organiza ateliere interactive de olărit, proiecții de filme din arhiva Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, dezbateri tematice cu specialiști, discuții cu olarii premiați și alte activități destinate cunoașterii și promovării acestui frumos meșteșug.

Târgul Cucuteni are loc în perioada 24-26 iunie, în parcul Copou din Iași.

sursa foto: Consiliul Județean Iași

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. dar iata ce bine, le pot impodobi cu oale de lut made in china

    nu stiu nemtii ce ineamna decoratiunea interioara

    o sa luam de la ei doar leghebetismul si reciclarea borcanelor

  2. E cel mai fain târg de felul acesta din țara! 👍 Fără chinezisme, fără kitsch-uri.

  3. ce s ar mai vinde astea afara, daca ar sti cineva sa le vanda …….. si poate ca ar fi util un program national de sprijin ca fiecare unitate turistica din Romania sa aiba spre vanzare produse traditionale romanesti…. astfel acordand avantaje hotelurilor-pensiunilor sa le cumpere-expuna (prin parteneriate) se impulsioneaza activitatea mestesugareasca locala…..cum zice unul … „mananca la noi si doarme la vecina, toti trei castigam ceva”….

  4. Sunt singurele ocazii in care mai poți cumpara ceva cu bun gust, nu făcut la scara industrială, care ar plăcea oriunde in lume. Dar noi vom continua sa-i îmbogățim pe patronii IKEA. IKEA vinde lucruri ok, dar nu se compara cu minunatele obiecte din ceramica făcute de meșterii noștri, câți mai sunt.