G4Media.ro

Ce forţe armate NATO sunt amplasate în Europa de Est

Ce forţe armate NATO sunt amplasate în Europa de Est

NATO a anunţat luni că îşi va plasa forţele în stare de alertă şi va trimite mai multe nave şi avioane în Europa de Est. Reuters arată într-o analiză preluată de Rador ce forțe armate are NATO în Europa de Est în acest moment:

Ţările baltice

În Estonia, Lituania, Letonia și Polonia, NATO are aproximativ 4.000 de militari în batalioane multinaționale, susținute de tancuri, apărare antiaeriană și unități de informații și supraveghere. Descrisă de NATO ca fiind pregătită pentru luptă, prezența forței ușoare de intervenţie este concepută ca un semnal de alarmă care ar declanșa aducerea de întăriri în cazul unei incursiuni rusești. NATO îndeplineşte, de asemenea, o misiune de poliție aeriană în aceste țări, supravegheată de la baza aeriană Ramstein din Germania. NATO dispune, de asemenea, de patru forțe navale multinaționale permanente care patrulează în apele internaționale şi adiacente aliaţilor, inclusiv în Marea Baltică.

România şi Bulgaria

NATO are o forță terestră multinațională de până la 4.000 de militari în România. Franța s-a oferit să trimită mai multe trupe acolo. De asemenea, Statele Unite au soldați staționați în baze separate din România și Bulgaria. Aliații trimit în mod regulat detașamente de avioane de luptă pentru a sprijini poliția aeriană națională din Bulgaria și România.

Franţa

Franța conduce în 2022, împreună cu Germania, o forță de vârf de componente aeriene, terestre și maritime cunoscută sub numele de Very High Readiness Joint Task Force. Cu cel puțin 5.000 de soldați, această grupare poate fi operațională în 72 de ore. Spania, Portugalia și Polonia vor furniza, de asemenea, trupe anul acesta. Această forță reprezintă elementul cu cea mai mare pregătire a contingentului de răspuns al NATO format din 40.000 de militari.

Trupele SUA din Europa

Aproximativ 74.000 de militari americani sunt staționați astăzi în Europa, potrivit Serviciului de Cercetare al Congresului din SUA, dar nu toți sunt în serviciu activ. Germania găzduiește aproximativ 36.000 de soldați americani, Italia aproximativ 12.000, Marea Britanie aproximativ 9.000, Spania aproximativ 3.000 și Turcia 1.600. Statele Unite rotesc, de asemenea, aproximativ 4.500 de soldați în Polonia, dar aceștia nu sunt staționați permanent. Multe dintre aceste forțe pot fi desfășurate sub auspiciile NATO.

Balcani

Aproximativ 3.500 de militari aliaţi și parteneri operează în Kosovo ca parte a forței de menținere a păcii KFOR a NATO.
Aliații oferă, de asemenea, sprijin pentru poliția aeriană aliaților mai mici din Balcani. Spațiul aerian al Sloveniei este protejat de Ungaria și Italia, în timp ce Albania și Muntenegru sunt acoperite de Grecia și Italia. Cerul din Macedonia de Nord este supravegheat de Italia.

Marea Mediterană

NATO are o misiune navală, Sea Guardian, care patrulează în Marea Mediterană și oferă informaţii despre situația maritimă aliaților. Totodată, sprijină şi operațiunile de combatere a terorismului pe mare. Ar putea, de asemenea, să susțină libertatea de navigație dacă este solicitată de aliați.

Sursa foto: United States Air Force via Facebook / NATO Allied Air Command

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter