G4Media.ro

Ce au discutat magistrații români cu Timmermans la Bruxelles: Dacă guvernul va…

Foto: Frans Timmermans. Sursa: InquamPhotos / Octav Ganea

Ce au discutat magistrații români cu Timmermans la Bruxelles: Dacă guvernul va da OUG, nu va mai exista un avertisment și Comisia va acționa imediat

”Dacă nu vor respecta ceea ce s-a convenit, în sensul neemiterii ordonanțelor de urgență, nu va mai exista un nou avertisment și Comisia va acționa imediat în consecință, folosind toate instrumentele pe care le are la dispoziție”, le-a spus joi prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, magistraților români prezenți la Bruxelles, potrivit procurorului Bogdan Pîrlog, co-președinte al Asociației Inițiativa pentru Justiție.

Pîrlog a explicat pentru G4Media.ro că Timmermans s-a referit la ordonanțele pe codurile penale, amnistie – grațiere și completurile de 5 judecători. Instrumentele la care s-ar fi referit Timmermans ar fi declanșarea procedurii de infringement pe Justiție, ceea ce presupune acționarea României în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), potrivit lui Pârlog.

“Comisia Europeană și Parlamentul European nu mai acceptă nicio legiferare împotriva justiției și anticorupției. Dacă acest lucru se va face prin Ordonanță de Urgență a Guvernului, se va declanșa procedura de infrigement”, a declarat și judecătorul Cristi Danileț.

Procurori și judecători români de la instanțele din toată țara s-au întâlnit joi la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene pentru a discuta despre modificările făcute de PSD în Justiție. Ulterior, ei au protestat în Place Poelaert față de ofensiva coaliției PSD-ALDE împotriva independenței justiției și a luptei anticorupție. Magistrații au purtat banderole albe și au pancarte cu mesaje în limba engleză și franceză.

Asociația pentru Apărarea Statutului Procurorilor a anunțat joi dimineață programul pe care îl vor avea magistrații la Bruxelles:  Astăzi, 4 aprilie 2019, reprezentanți ai Asociației “Forumul Judecătorilor din România”, Asociației ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociației ”Inițiativa pentru Justiție” se vor întâlni la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, inclusiv cu Prim-Vicepreședintele Comisiei Europene, dl. Frans Timmermans, într-un demers care vizează starea justiției din România și care va cuprinde și un flashmob organizat de magistrații români în colaborare cu colegii lor din Belgia în fața Palatului de Justiție din Bruxelles.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

 1. Pericol mortal !/ Ciuma Rosie e pe cale sa fie eradicata,/ Doar sa nu uitam sa aruncam cu var/ Sa nu mai invie niciodata…!

 2. Sa nu isi depună ouăle…..

 3. Acum, ca am inteles de ce s.a abtinut ciuma rosie sa faca ceva gresit ieri, sa vedem ce optiuni au mai ramas pentru dragnea.
  Sa.si cumpere bilet de avion?
  Sa.l utilizeze pe cel all inclusive la Rahova?
  Sa dea ordonantele pentru a se albi?
  Sa scoata tara din UE si apoi face ce vrea?
  Ultimele doua e posibil sa.l duca mai aproape de Targoviste.
  Vom vedea.
  Aparent, viitorul suna bine.

 4. Asreptam deja scoaterea psd din ps si a alde din alde european. Asteptam reactii concrete.
  Ne-am saturat de vorbe. Cu astia s-a epuizat de mult calea dialogului.
  Poporul roman sustine incarcerarea penalilor si pedepsirea lor in orice fel posibil.
  Forta justitia.

 5. O să plangeti după ei…..v-o mai amintiți pe doamna Cristiana Irina Anghel??? Ehe…..USL….Eheeeeee.