G4Media.ro

Ce a transmis Joe Biden la Summitul B9 de la București: Sprijin…

Ce a transmis Joe Biden la Summitul B9 de la București: Sprijin pentru flancul estic al NATO și o ”cooperare mai strânsă” cu cei nouă aliați, inclusiv în domeniul securității sanitare

Președintele Joe Biden este primul șef de stat al SUA care participă la Summitul București 9, organizat la inițiativa României. Liderul american și-a exprimat sprijinul pentru consolidarea flancului estic al NATO, cum au cerut în conferința de presă comună de luni dimineață președinții român și polonez, Klaus Iohannis și Andrezj Duda, gazdele evenimentului.

Totodată, Biden a transmis că își dorește o cooperare mai strânsă cu cei nouă aliați din Europa, inclusiv în domeniul securității sanitare.

Președintele SUA a mai subliniat importanța consolidării guvernării democratice și a statului de drept.

Mesajul transmis de Casa Albă

 • ”Președintele Joseph R. Biden, Jr., a vorbit astăzi cu aliații flancului estic al NATO în Summitul virtual București 9 (B9), găzduit de președinții Klaus Iohannis din România și Andrzej Duda din Polonia. Președintele Biden și-a subliniat angajamentul de a reconstrui alianțe și de a întări relațiile transatlantice. El a transmis o dorință de cooperare mai strânsă cu cei nouă aliați ai noștri din Europa Centrală, din regiunea Baltică și a Mării Negre cu privire la întreaga gamă de provocări, inclusiv securitatea globală din Sănătate, schimbările climatice, securitatea energetică și redresarea economică globală. Președintele Biden și-a exprimat sprijinul pentru îmbunătățirea descurajării și a poziției de apărare a NATO, precum și importanța ca aliații să își sporească rezistența împotriva acțiunilor economice și politice dăunătoare ale concurenților noștri strategici. În plus, el a salutat oportunitatea de a se angaja cu acești aliați – precum și cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg, care era și el prezent – cu privire la eforturile Alianței de a face față amenințărilor viitoare, care vor fi discutate la Summitul NATO din 14 iunie. În cele din urmă, președintele Biden a subliniat importanța consolidării guvernării democratice și a statului de drept – acasă, în cadrul Alianței și în întreaga lume.

Context

Preşedintele Klaus Iohannis a găzduit, luni, împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, Summitul Formatului Bucureşti (B9). Evenimentul a fost organizat la iniţiativa preşedintelui Iohannis şi s-a desfășurat cu prezenţa la Bucureşti a preşedintelui Poloniei, aflat în vizită oficială în România, şi cu participarea prin videoconferinţă a celorlalţi şefi de state din Formatul Bucureşti, precum şi a Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

Agenda reuniunii a urmărit pregătirea Summitului NATO care va fi organizat la Bruxelles, în 14 iunie, cu accent special pe consolidarea relaţiei transatlantice, a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe procesul de reflecţie NATO 2030.

Din B9 fac parte statele membre NATO situate pe Flancul Estic al Alianţei: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Este pentru prima dată când la Summitul B9 a participat online și președintele SUA, Joe Biden.

Președinții statelor B9 au transmis o declarație comună la finalul evenimentului. Textul integral al Declarației comune de la Summitul B9.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Vesti proaste pentru slugile lui Putin, Biden nu e slab ca Obama.

  • Ce a promis omul? „Securitatea globală din Sănătate, schimbările climatice, securitatea energetică și redresarea economică globală”.

   Pe partea pozitiva, a uitat de transgenderism si belemism.

   Pe partea superpozitiva, cu toate acestea, Dughin isi plange in pumni in seara asta.

   Pe partea negativa, securitatea sanitara inseamna ca spalatorii de veceuri Work and Travel 2021 nu vor fi doar lipsiti de contributie la pensie / somaj si de asigurare medicala, dar vor trebui si sa presteze cu botnita pe figura.

 2. Adică a reușit sa citească de pe prompter ce i-a scris Kamala. Si asta e o performanța!

  • Zeul tau Trump devia de la subiect la fiecare conferinta, nu putea sa ramana 2 minute pe subiect.

   Pe langa narcisistul malign Trump, Biden e un veritabil exemplar de sanatate mintala. Nepoata lui Trump, care e psiholoaga cliniciana, a spus ca de multe ori, comportamentul lui Trump e complet inexplicabil si a scris o carte despre Trump, adica „world’s most dangerous man”.

   Nu poti sa-l ataci pe Biden ca ar fi senil, dar asa iti ordona seful tau de la fabrica de troli rusi.

  • Asa ti-a soptit tie trump, si mintea ta slaba neffind in stare sa priceapa nimic a reprodus intocmai mesajul.