G4Media.ro

CCR angajează 4 magistrați asistenți. SURSE Concursul precedent a fost invalidat după…

Foto: InquamPhotos / George Călin

CCR angajează 4 magistrați asistenți. SURSE Concursul precedent a fost invalidat după ce judecătorii s-au certat întrucât câștigase doar o apropiată a lui Valer Dorneanu

Curtea Constituțională (CCR) scoate la concurs 4 posturi de magistrat asistent. Astăzi este ultima zi de înscrieri, potrivit anunțului oficial. Concursul similar desfășurat în perioada decembrie – martie a fost invalidat. Vezi foto.

Potrivit unor surse din CCR, concursul a fost invalidat după ce unii judecători ai CCR s-ar fi contrat dur întrucât fusese declarată câștigătoare pentru unul dintre posturi Cristina Titirișcă, fosta asistentă de la Parlament a actualului președinte CCR, Valer Dorneanu.

Declarația de avere a Cristinei Titirișcă arată că aceasta ocupă funcția de consilier parlamentar la Departamentul Legislativ/Direcția procedură legislativă, sinteze și evaluări și, din 2016-2017, a fost detașată la Curtea Constituțională, la cabinetul lui Valer Dorneanu.

Sursele citate au declarat pentru G4Media.ro că precedenta comisie de concurs a fost prezidată de Mona Pivniceru și formată din Simona Maya Teodoroiu și Marian Enache. Scandalul ar fi izbucnit după ce judecătorul Daniel Morar ar fi sesizat că mai multe documente nu erau în regulă, existând inclusiv suspiciuni de fals.

Potrivit informațiilor G4Media.ro, un alt concurent era considerat ca fiind apropiat de judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Până la urmă, a fost luată decizia de invalidare și reluare a concursului.

Nu e prima dată când sunt dubii privind concursurile la CCR. În 2012, nepotul judecătoarei CCR Aspazia Cojocaru a fost angajat la cabinetul mătușii sale, apoi la cabinetul Iuliei Motoc, fostă judecătoare CCR, actual magistrat la CEDO. Vezi aici mai multe detalii.

Foto: Valer Dorneanu, președintele CCR (inquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Avem o groază de judecători corupţi.

 2. Marasm total.
  Nu castiga protejata lui Dorneanu, dar castiga protejata lui Enache.
  Nu castiga nici protejata lui Enache, castiga protejata lui Lazaroiu.
  Gunoaie pe toata linia.

 3. Smenuri, aranjamente, cocalareala.

 4. Paaaaaaaaai? La noi în regiune saful e saf, comunisto modo

 5. Deci, se dovedește că D-zeii corupției, sunt in ccr.
  Și vă mai mirați de ce deciziile lor sunt in favoarea infractorilor.

 6. Ramura kaghebist-securista (Dorneanu-Enache) voia tot potul, pe când ramura mafiot-securista (Pivnicieru, Varga, Lazaroiu) voia si ea ceva pentru clientela ei. CCR e o institutie POLITIZATA si CORUPTA, cu judecatori ticalosi si politruci care au nenorocit Justitia româna n cârdasie cu cei mai jegosi hoti si tradatori de tara.

 7. Colcaie toata curtea aia…DEZGUSTATOR !

 8. CCR este o institutie aleasa politic, controlata politic, cu personaje ex membri de partid deci 0 redibilitate

 9. Asta e Curte Constituțională de stat civilizat?!?
  Nici vorbă!
  Dar asta merităm,conform 11 dec.2016.

 10. Astia nu se simt bine pana nu-si duc fufele dupa ei, peste tot. Asa caractere, asa curte constitutionala!

 11. C.orupția C.olcăie in Romania.

 12. D.nul Dorneanu este presedintele CCR? D.le Dragnea stai linistit , Nu te mai gânditi la Costa Rica sau Brazilia are cineva grija de matale acolo „sus ” ,problema ta este ca esti intre ciocan si nicovala ,Dumnezeu si Poporul roman ,daca CCR te va salva Nu vei scapa de Noi. Acum CCR trebuie sa aleagă,dragnea ori poporul roman ,sunteti plătiți regeste de populatia României ,CCR NU face politica.