G4Media.ro

CCR a amânat pentru săptămâna viitoare o decizie privind legalitatea numirii lui…

CCR a amânat pentru săptămâna viitoare o decizie privind legalitatea numirii lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ

Curtea Constituțională (CCR) a amânat miercuri, pentru data de 11 noiembrie, pronunțarea unei decizii privind legalitatea numirii deputatului PSD, Florin Iordache, în funcția de președinte al Consiliului Legislativ, au declarat surse din cadrul Curții pentru G4Media.ro.

Potrivit acestora, motivul amânării îl constituie absența judecătorului Attila Varga, cel care este raportor în acest caz. Varga a lipsit pentru că se află în carantină după ce soția sa a fost infectată cu Covid-19.

USR și PNL, partidele care au atacat pe 22 octombrie la Curtea Constituțională numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, își bazează contestațiile, în principal, pe lipsa voturilor necesare prevăzute de lege pentru această numire, liberalii scoțând în evidență și alte două aspecte: faptul că Iordache nu se bucură de o bună reputație și faptul că, în momentul numirii, era membru de partid, lucru interzis de lege.

USR a depus două contestații: una împotriva lui Iordahe, cealaltă împotriva lui Dircă

În sesizarea înaintată CCR, USR contestă alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ și a senatorului USR George Dircă la șefia Secției de evidență a legislației invocând exclusiv lipsa voturilor necesare prevăzute de lege pentru o astfel de numire.

PNL aduce trei argumente în fața Curții: lipsa numărului de voturi minim necesar, lipsa bunei reputații, apartenența la partid

Liberalii au atacat doar numirea lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, fără a contesta și numirea senatorului USR George Dircă la șefia Secției de evidență a legislației. În schimb, PNL a adus în Fața Curții Constituționale trei argumente în favoarea invalidării numirii fostului ministru al Justiției și autor al OUG 13.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește integral: CCR discută astăzi sesizările PNL şi USR împotriva numirii lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Ce bafta are, intra pe rand in carantina.

 2. Ciordache frate cu Zdorneanu!
  Greu sa rupi frăția de partid!!

 3. Rebuturle postdecembriste, trebuiesc indepartate din sferele puterii.

 4. CCR zici că-i ICCJ!

 5. Valet dorneanu ir trage de timp. Lucrurile sunt clare ca lumina zilei: vidanjorul ciordache n-a fost ales cu respectarea prevederilor legale, intrucat era nevoie de majoritatea absoluta a voturilor membrilor din parlament si NU a majoritatii celor prezenti la alegerea sefului Consiliului Legislativ.
  Valet dorneanu isi bate joc pur si simplu de Constitutie si de legile in vihgoare atunci cand trebuie sa dea decizia intr-un caz care nu-i convine lui personal si /sau partidului sau de suflet…
  Valet dorneanu, esti penal, daca nu termini odata circul pe care il faci!