G4Media.ro

CCR a admis sesizarea lui Dăncilă privind completul de 5 judecători de…

CCR a admis sesizarea lui Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte: Există conflict între Parlament și Curtea Supremă / Toate procesele aflate pe rol se reiau

Curtea Constituțională a admis miercuri, cu 7 voturi ”pentru” și 2 voturi ”împotrivă” sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind completul de 5 judecători de la Înalta Curte: există conflict între Parlament și Curtea Supremă, au declarat surse din CCR pentru G4Media.ro. Potrivit surselor citate, împotriva deciziei majoritare au votat judecătorii Livia Stanciu și Ștefan Minea.

Decizia de azi a Curții Constituționale are o miză majoră pentru Liviu Dragnea, cel care a cerut public Guvernului în repetate rânduri să atace la CCR modul în care Înalta Curte a constituit completul de 5 care judecă apelul său la sentința de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare din dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Judecătorii constituționali au decis că Înalta Curte se află în ilegalitate din 2014, când a decis să nu respecte prevederea adusă în 2013 legii 304/2004 privind compunerea completurilor de 5 judecători. Actul normativ spune că toți cei 5 judecători ai completului se stabilesc prin tragere la sorți, or ÎCCJ a decis ca doar 4 dintre ei să fie aleși astfel.

În urma deciziei CCR de azi, Înalta Curte ”va trebui să procedeze de îndată la alegerea prin tragere la sorți a tuturor judecătorilor din completurile de 5”.

Consecința deciziei, au mai explicat sursele citate, va fi că toate procesele în curs aflate la completurile de 5 de la ÎCCJ vor fi reluate.

Mai mult, cei care au primit sentințe definitive de la Înalta Curte, începând cu anul 2014, le vor putea ataca dacă nu și-au epuizat căile extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură penală.

UPDATE: CCR confirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, informațiile:

”Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi: A admis sesizarea formulată de prim-ministrul Guvernului României și a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte, generat de hotărârile. Colegiului de conducere a Înaltei Curți de Casație și Justiție, începând cu Hotărârea nr.3/2014, potrivit cărora au fost desemnați prin tragere la sorți doar 4 din cei 5 membri ai Completurilor de 5 judecători, contrar celor prevăzute de art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.255/2013. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează a proceda de îndată la desemnarea prin tragere la sorți a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecători, cu respectarea art.32 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, astfel cum a fost modificat şi completat prin Legea nr.207/2018”, se arată într-un comunicat al CCR.

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a explicat la finalul şedinţei că Instanţa supremă a dat mai multe hotărâri începând cu anul 2014, potrivit cărora erau desemnaţi prin tragere la sorţi doar patru membri ai completelor de 5.

Urmează ca Înalta Curte să ia de îndată măsurile necesare pentru constituirea completurilor de 5, în sensul desemnării prin tragere la sorţi a tuturor membrilor acestor completuri, a mai spus Dorneanu.

Completurile de 5 judecători în materie penală de la Instanţa supremă au pe rol dosare importante, în care sunt judecaţi, printre alţii, liderul PSD, Liviu Dragnea, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, omul de afaceri Sebastian Ghiţă şi fostul judecător de la CCR Toni Greblă.

De altfel, preşedintele PSD a deschis la Curtea de Apel Bucureşti, în contencios, un proces împotriva Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în care a reclamat nelegalitatea constituirii completurilor.

Premierul Viorica Dăncilă a reclamat pe 2 octombrie la Curtea Constituțională existența unui conflict juridic între Parlament și Înalta Curte de Casație și Justiție în privința modului de formare a completurilor de 5 judecători.

Solicitarea a fost făcută în repetate rânduri chiar de Liviu Dragnea, al cărui apel a început pe 8 octombrie și în care au fost date două amânări succesive. Dragnea a fost condamnat deja în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Dăncilă acuză în sesizarea trimisă CCR că Înalta Curte și-a arogat competențe legislative prin faptul că nu pune în aplicare imediat prevederea din noua lege privind organizarea judiciară, potrivit căreia completurile de 5 judecători de la ÎCCJ se formează exclusiv prin tragere la sorți, fără a exista membri de drept.

În prezent, sunt două completuri de apel la Înalta Curte, cu 5 judecători (C5), unul condus de vicepreședintele ÎCCJ, Iulian Dragomir și un altul condus de șefa interimară a Secției penale, judecătoarea Sorina Mirela Popescu. Aceste completuri dau sentințele definitive pentru demnitari (miniștri, parlamentari, etc).

Completul care va da sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea este cel condus de vicepreședintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Iulian Dragomir, un complet considerat a fi unul foarte dur.

La începutul lunii septembrie, Colegiul de conducere al ICCJ a luat în discuție schimbarea componenței C5-urilor, ca urmare a intrării în vigoare a modificărilor la legea 304 privind organizarea judiciară (prima dintre cele 3 legi controversate ale Justiției, modificate de Coaliția PSD-ALDE).

Potrivit legii 207/2018 de modificare a legii 304/2004 privind organizarea judiciară, C5-urile nu mai sunt conduse de membrii de drept, precum vicepreședintele ICCJ și șeful Secției penale, ci toți judecătorii din complet sunt trași la sorți.

Colegiul de conducere al ICCJ a decis însă că nu se impune schimbarea componenței C5-urilor în 2018, pentru că au fost alese deja pe legea veche, la sfârșitul lui 2017. Legea veche spunea că C5-urile sunt conduse de membrii de drept, iar ceilalți judecători sunt trași la sorți la sfârșitul fiecărui an pentru anul viitor. Or pentru anul 2018, componența C5-urilor s-a stabilit prin tragere la sorți la sfârșitul anului trecut, pe legea veche, care prevedea că sunt conduse de membrii de drept. Colegiul de conducere al ICCJ a decis că se va modifica componența C5-urilor abia la sfârșitul acestui an pentru 2019, când se vor pune în aplicare prevederile noii legi și vor fi trași la sorți toți magistrații și nu vor mai fi membri de drept (detalii aici).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

84 comentarii

 1. Hotărât lucru, această Curte a devenit anti-constituțianală și trebuie desființată iar politrucii care o compun puși după gratii. Motive sunt cu carul. Ea nu mai poate funcționa în calitate de coteț teleormănean în slujba unui infractor. Rușine ! Demisia !

  • Membrii CCR pentru viitor să nu mai fie numiți politic ci aleși de catre magistrati .

  • Stai sa vedem si motivarea …

  • CCR este constituit ilegal, conform unei decizii proprii : Judecatorul Lazaroiu (nu LAZAR !) si-a depasit de mult mandatul de 10 ani !!! Orice decizie a CCR luata dupa ce chiar ei au decis ca e neconstitutional sa fii judecator CCR peste 9 ani este ilegala, nu inteleg de ce nu e atacata componenta CCR la instanta

  • mai mergi la Munca! aceasta curte aplica constituția și nu voia unor tâmpiți asociali!

  • @ Gigel.
   Măi Gigel K_r de cățel
   Tu ai minte de vițel,
   Ai o minte de ratat
   Și jignești ca un rahat.
   Tu te crezi telectual
   Dar ești doar un bălegar,
   Și te bagi mereu in fața
   Dar tu esti doar o paiață!

  • 1. Likelele de la CCR nu stiu ca deciziile CCR se aplica doar in viitor ? 2. Judecatorii corupti de la CCR care au dat acesta decizie aberanta trebuie sa fie imediat arestati pentru : – aderare la un grup infractional organizat – abuz in serviciu – obstructionarea justitiei – favorizarea infractorilor 3. Comisia Europeană, condusă de Jean-Claude Juncker, trebuie sa procedeze la fel cum a procedat cu Polonia, trebuie sa dea în judecată Romania la Curtea Europeană de Justiție, reclamând încălcarea independenței judiciare si sa oblige Romania sa abroge toate legile adoptate in favoarea infractorilor, sa oblige Romania sa o repuna in functie pe fosta Sefa a DNA si sa-i revoce pe judecatorii corupti de la CCR.

 2. IL BAGATI LA CHELTUIELI PE DRAGNEA. ACUM NU-I MAI AJUNGE O CAMERA PENTRU MAJORDOMI. II TREBUIE UN HOTEL.

 3. Doi neuroni sa fii avut isi Iti dadeai seama ca asa va fi ! E suficient sa ai un dram de logica si intelegi legea – cum trebuia sa se traga la sorti completele.

  • Da, nu e greu sa intelegi ca CCR are 6 membri din 9 numiti de PSD, evident ca loialitatea de partid primeaza in fata respectarii legii.

   Ma rog, aveti ce ati votat in 2016.

   Daca nu v-a dus capul sa mergeti la vot atunci, inghititi acum dictatura PSD pe nerasuflate, natie de maimute.

  • Nicidecum nu e asa.

   Modificarea schimba doar cum se fac numirile. Legile ca principiu nu se aplica retroactiv, in mod normal.

   Deci, mai mult decat doi neuroni.

   Sigur, si motivarea va fi o ineptie (ca si decizia) asa cum ne-a obisnuit CCR deja

  • Bai, g4, cat de lipsit de logica esti in manipularile tale.

   Dovada:

   „Legea veche spunea că C5-urile sunt conduse de membrii de drept, iar ceilalți judecători sunt trași la sorți la sfârșitul fiecărui an pentru anul viitor.”

   Pai, cum dreaqu de trebuie rejudecate procesele de acu 4 Ani daca legea din 2014 ar fi fost asa cum sustii( ca sa nu zic „minti”) ?

   Pai tocmai pt ca legea din 2018 expliciteaza ceea ce se spunea in 2014, tb rejudecate toate din 2014. (Pt ca niste judecatori din campul tactic AU INCALCAT LEGEA !!! )

  • AUZI MA, pai daca esti asa nemultumit de g4, ce dracu mai stai ma pe aici? valea! du-te pe alte siteuri. roiu!

  • @ 2087
   Dacă noi suntem maimuțe tu ești urangutan, doar faci parte și tu din acest popor. sau ești rusnac?

 4. BALONIMEA SA, SINISTRUL TERICEANU ESTE CEL CARE A FACUT POSBILE TOATE ASTEA.

 5. Poate da Domnul și, prin tragere la sorți, nimerește cei mai duri judecători!!
  Cât despre CCR, totul se plătește, mai devreme sau mai târziu, totul e vremelnic…o conștiință murdară nu se poate compensa intotdeauna cu banii, mai ales când sunt afectați milioane de oameni sau destinul unei țări
  Sa nu se bucure de banii primiți pentru sprijinirea infractorilor, mai ales când aceștia gura de la copii și bătrâni!!!

 6. Bănuiesc că de asta au mai dat zilele trecute decizii care teoretic ar fi împotriva coaliției de infractori (pensiile speciale pt primari,etc..) ; au pregătit un teren mai puțin ostil, să mai îndulcească decizia de azi…
  Draknea contează să fie scăpat…

 7. Ca sa inteleaga # kondensatorii iata o analogie (cam fortata), dar ii va ajuta sa inteleaga conceptul.

  De exemplu:

  – pt o categorie de angajati se introduce o testare suplimentara a unor abilitati fizice

  – testarea obligatorie are loc la inceputul fiecarui an

  – angajatii trebuie sa treaca acest test pentru ca absenta acestor abilitati viata unor oameni este pusa in pericol

  Intrebare :

  angajatii care au fost testati deja pe 1 Ian a.c. vor if testati la 1 August a.c.

  sau

  asteapta pana la 1 Ian anul viitor ? (desi pana atunci pot omora / rani niste oameni)

  Speta se poate folosi si in analogia descoperirii unor deficiente la anumite masini – sa zicem la sistemul de franare.

  Proprietarii care au facut deja ITP-ul asteapta pana la revizia urnatoare sau de duc DE URGENTA la service ?!

  • Pt toti # kondensatorii

   Legea trebuia aplicata de ACUM 4 ANI !!!

  • Legea trebuia aplicata DE ACUM 4 ANI !!

  • Legea trebuia aplicata DE ACUM 4 ANI !!

  • Nu pacalesti pe nimeni, postac patetic, sugator de pula PSDista ce esti.

   Cu totii stim ca CCR vrea sa-l scape pe Dragnea de puscarie, CCR si Dragnea sunt din acceeasi gasca.

   Dar poti sa te straduiesti sa aberezi, mai ai putin si te pune Codrin secretar de supt pula.

  • Analogia asta merge de minune si in cazul judecatorului CCR Petre Lazaroiu care se afla ilegal in functie de vreo 6 luni,CCR-ul el insusi spunand ca nu se poate adauga un mandat intreg la un rest de mandat de judecator CCR.Petre Lazaroiu e judecator CCR de 10 ani,desi CCR a spus ca cineva poate fi judecator CCR mai mult de 9 ani.

  • pt X-link, daca e asa cum spui tu si curtea a incalcat legea din 2014, de ce stapanii tai, care erau la guvernare, nu au sesizat si luat masuri?

 8. Conflict între parlament și Curtea Supremă. Conflictul a fost denunțat de Dăncilă. De când parlamentul este reprezentat de guvern? Și mai ales de Dăncilă ? CCR a hotărât din capul locului că cei cinci judecători nu-și respectă statutul și probitatea de judecători. Este o rușine și este a nu știu câta oară când CCR confirmă că judecătorii numiți politic apără interesele celor care i-au propulsat în aceste funcții gras remunerate.

 9. MMWWWWIEEEEEEE BAAAA ,MULTA MWIE KAKATI REZISTI IMPUTITI!!!

  • Te inteleg, trebuie sa duci o paine acasa , nu cred ca esti timpit

  • iti dam, fah, nu te mai inghesui ca fata mare la maritat!

  • @GeorgeT:
   Ba e tampit, pt ca poate sa o duca acasa (painea) si fara sa injure (cu sau fara majuscule) !

  • Daxca-i vorba despre muie atunci voi astia contra guvernului sia lui Dragnea ati cam luat muie, si inca ce muie v-a dat CCR de nu puteti s-o suportati!

  • Bai oltete, bai nesimțitule, ați furat de ați rupt și acum vă faceți legi! Te simți bine când știi că ai furat de la sarmani, de la copii și bătrâni, că ați distrus o țară??? Nimic nu e veșnic, veți da socoteală- în doi ani de zile de când încercați să vă scăpați de o problemă ați comis multe altele, mult mai grave!! Iară nu ați stiut ce faceți, cum va plângeți pt faptele pe care le-ați făcut înainte de 2016? Sa nu aveți parte de nimic făcut din banii furați, să vi-i folosească familia pentru coliva, ticăloșilor! Când veți crede că ați scăpat, călcând pe capul poporului, atunci veți primi verdictul justiției divine! Totul se plătește! Nu mai bine va recunoașteți faptele, făceați unu- doi de pușcărie și va vedeati după de viață?

  • Xgroho:
   Ia uite, oameni noi !
   Pe HotNews tot nu va da voie sa scrieti cuvantul „muie” ? Aproape ca nu va da voie nici sa-l ganditi, nu ? :)))

   PS. Baiat finut cum te stiu, ai rezistat, ai rezistat, dar cat sa te abtii si tu ?

   PPS. Vezi insa ca pe aici sunt vreo cativa „nervosi”. Daca o sa vrei sa ramai o sa-ti dai tu seama care sunt ! :)))))

  • @Oltete – coa_e crețe.
   Doar cu Pu_a ești în gura,
   Suge-o prostule cu ură.
   Să jignești nu este greu
   Tu cu mutră de WC.
   Mai invață măi statuie
   Noi îți dăm acum o MUIE!

 10. Din ce în ce mai apăsat, senzația că sunt legat de mîini și de picioare și că golanul Dragnea și gașca lui de derbedei mi-au pus punga pe cap și o strîng mai tare cu fiecare zi care trece.

  • Si iti baga si o pwla in choor!!!

  • Ce mai stai, fa ceva . ..ori ,ori …

  • Oltele, IP-u’ tau e de parnaie :))))…du-te ca e masa de seara, lasa dreaq computeru’. Poate te culci nemancat si te ustura si mai rau gaoaza la noapte :))))))ha-ha-ha. Cand te o ”libera” Dragnea cu amnistie si alea alea, cracanat iesi pe poarta!

 11. VA PLACE RANJETUL SINISTRULUI TICALOS DE LA JUSTITIE ? „VA FAC PE TOTI, SUNT CEL MAI DESTEPT”. POFTIM DE VOALA. CAND ISI VOR ARAJA TOATE JMECHERIILE LEGISLATIVE VOR DA SI AMNISTIA SI GRATIEREA, POHTA CE-A POHTIT-O FELIX SI ASOCIATII SAI SECURISTI.
  DE MAREA SARBATOARE nationala. V-A SPUS-O SINISTRUL JUSTITIEI, ACUM CEVA TIMP DAR N-ATI RETINUT.
  romania, NUMELE TAU E DEJA INTERLOPIA.
  SA FITI BLESTEMATI 100 DE ANI, PRAFUL SA SE ASTEARNA IN URMA VOASTRA.

 12. In lipsa normelor tranzitorii CCR a decis ca legea se aplica retroactiv.

 13. Justiția este bolnavă. Deci dacă se vor trage la sorți toți cei 5 judecători ( așa cum prevede legea ) va fi în favoarea infractorilor, dacă se numesc președinții va fi în defavoarea infractorilor. Nerespectarea legii de către ÎCCJ, printr-un act administrativ intern împotriva legii, este principala cauză a ”favorizării” infractorilor !

  • @ lita

   Ai avea incredere in rezultatele unor meciuri cu minge (fotbal, rugby etc) la care centralul este CONSTANT si doar tusierii sunt trasi la sorti ?!

 14. Imaginea justiţiei va avea de suferit, dar e deja banal.

 15. „Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile” [15(2) CR]. Acum, întrebarea este cum naibii s-a ajuns să retroactiveze legea în această situație. Tare curios sunt de motivarea deciziei.

 16. @ lita

  ICCJ a adaugat la lege. Doar Parlamentul / Guvernul pot face asta.

  La fel vor pari is hot CSAT

  • La fel vor pati si hotararile CSAT

  • @X,
   Va avea totusi loc o tragere la sorti, asa ca nu prea pricep de ce va bucurati asa …zgomotos?! Doar nu trageti speranta ca Alifie, Vaselina si Unguent sa ramana cu ochii in soare, sau mai bine spus cu…teava umflata ?!

 17. Prea multa m..e da Dragnea! Prea ca la tara…

  • Aici nu ai adaptat in mod corect reclama, ce era ”prea ca la tara” era de LUAT, nu de DAT…!
   Corect ar fi fost: ”Prea multa m..e ia Dragnea! Prea ca la tara…”

  • @GeorgeT:
   Ba e tampit, pt ca poate sa o duca acasa (painea) si fara sa injure (cu sau fara majuscule) !

  • Scara:
   Daca tot e vorba sa adaptam, apai atunci sa adaptam : „prea buna, prea ca la … Gratia” ! 😉

   PS. Dincolo creste nr admiratorilor. Au trecut de 700 cred ! :)))

 18. Moooooiiieeeeeeeee baaaaaaaa!

  • @ oltețe coa_e crețe.
   Tu cu pwla stai în gură
   Și ești doar o secătură.
   Să jignești este ușor
   Lepra ești și cerșetor.
   De muncit tu nu muncești,
   Doar pomană tu primești.
   Tu cu mâna-ntinsă stai
   Și nimic în cap nu ai.
   Gura-ți pute a kă_at
   De la cât ai tot mâncat.
   PSD-ul iți este casă
   ALDE stă cu tin la masă.
   Și-ași dori ca la final
   Ca să fiu original,
   Să îți fac o urâtură
   Ia-mă domnule de pwlă!

 19. @ andrei

  Fac o cercetare ca sa vad ce fracturi de logica face g4 si cum # kondensatorii.inghit ceea ce li se soune FARA nici un filtru, FARA sa verifice la sursa / din alte surse informatiile prezentate.

 20. important e ca infractorii sa stea la puscarie, indiferent de judecatori, deci draknea , in mod logic normal moral legal la puscarie

 21. …and Justice is NOT for all…-Metallica

  • Justice is lost
   Justice is raped
   Justice is gone
   Pulling your strings
   Justice is done
   Seeking no truth
   Winning is all
   Find it so grim
   So true
   So real…
   Plagiind Metallica

 22. Mai e o sansa ca parlamentarii si ministrii corupti condamnati de ICCJ sa ramana bine merci judecati si condamnati. Aceea ca sa fi uzat pana la aceasta data de caile extraordinare de atac (contestatie in anulare si revizuire) in incercarea de a rasturna hotararile de condamnare definitive primite.
  Daca nu au facut-o CCR le-a oferit o sansa !

  Apropo: oare in ce stadiu o fi dosarul lui Nutza, „Gala Bute”, de exemplu ? Dar al parlamentarilor PSD, PDL si PNL ?
  Pt ca, in functie de cat de dornici au fost sa isi incerce toate sansele, unii dintre ei mai pot spera !
  Nu-i vorba ca si DNA ar putea sa incerce in dosarele in care inculpatii au fost achitati !
  In aceiasi ordine de idei, sunt convins ca in maximum cateva ore vom avea o situatie a celor condamnati carora CCR le-a mai dat o sansa (asta – repet – doar daca au lasat nefolosite caile extraordinare de atac) !

  Vor urma (probabil) si actiuni civile in despagubire intentate de unii (carora li se vor revizui hotararile penale si vor fi achitati) impotriva membrilor Colegiului de Conducere al ICCJ care au dat hotararea 3/2014. Colegial vorbind ! :))))

  In fine, toate bune si frumoase (vorba vine) : se indreapta sa zicem aceste „nedreptati” dar atunci la ce mai e nevoie de dezincriminarea unor fapte penale, de crearea de obstacole neconstitutionale care sa impiedice cercetarea infractorilor politici ?

  Nu ar fi mai bine sa se abroge integ codul penal si sa fie inlocuit de unul nou si mult mai suplu format dintr-un articol unic : „Toti cei care vor mai indrazni sa reclame la politie sau la parchet faptul ca au fost (si urmeaza insirate toate infractiunile prevazute de codsul penal abrogat) vor fi aruncati in temnita la cererea acuzatilor pe o perioada aflata la latitudinea acestora !

  PS Mai simplu, nu ? :))))))))))

  • Iar noi, poporul, să nu mai platim taxe și impozite, să nu mai aibă ei ce fura. O sa ne scoată tot pe noi vinovați, că îi supunem tentației…
   Putem sa desființăm și guvernul, parlamentul și alte instituții ale statului, fiecare pentru el (să își crească copiii și să ii educe singuri- că oricum spitalele și școlile mai mult fac rau, sa ne facem singuri drumuri-ca oricum ei nu le fac, etc,etc
   Vorba aia, ” când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie”

 23. Trebuie facute niste placute de inmatriculare suedeze si pentru CCR.

 24. Problema e daca vor ramane in tara romsni care sa le poata sustine salariile si pensiile astora. S- au mai hotarat azi , cel putin 100000 ,sa plece dracu din tara asta.

 25. @ oltețe coa_e crețe.
  Tu cu pwla stai în gură
  Și ești doar o secătură.
  Să jignești este ușor
  Lepra ești și cerșetor.
  De muncit tu nu muncești,
  Doar pomană tu primești.
  Tu cu mâna-ntinsă stai
  Și nimic în cap nu ai.
  Gura-ți pute a kă_at
  De la cât ai tot mâncat.
  PSD-ul iți este casă
  ALDE stă cu tin la masă.
  Și-ași dori ca la final
  Ca să fiu original,
  Să îți fac o urâtură
  Ia-mă domnule de pwlă!

  • Cand ma uit,
   Afara ploua
   Gogu ma tine de oua
   Mi le linge pe-amandoua!
   Mai tarziu,cand iese luna
   Vine si imi suge pwla
   Iar cand i-o pun pe la cwr
   Ma roaga sa nu fiu dur.

 26. Pentru a ajunge aici ca tara reteta e foarte simpla:
  In primul rand ai nevoie de o trupa de borfasi pe post de judecatori in institutii cheie. Apoi iti mai trebuie o carpa de sters pe jos in fata infractorilor , adica sa faca cand e nevoie sesizari la CCR. Si iti mai trebuie neparat un popor amortit, inert ce nu-si asuma prezentul, isi uita rapid trecutul dar doarme visand la un viitor maret.

 27. PLM… Iohanis o suge iar.. asta are blat cu psdul.. Daca nici acum nu cere referendum si aducerea institutiilor cheie din justitie in afara politicii.. plm.. #byebyeromania #welcomecomunistromania

  • Ia mai dute la culcare, ti-a obosit neuronul !Placa asta o au toti trolii psdisti infiltrati pe aici sub masca de usristi si ciolosisti!

 28. Doamnelor, domnișoarelor și domnilor , personal refuz să cred că ne vom petrece restul vieții noastre comentând sterp/strâmb/inutil faptele acestor bădălăi, fie că se numesc dragnea, tăriceanu, orban, hunor, firea, cioloș,poanta…și alți netrebnici, trădători ordinari de neam, ptr. care, românii și românismul înseamnă fix…ZERO !…Prieteni dragi, o mie (1 mie) de vorbe , un ban nu fac !…FAPTE, nu vorbe, asta trebuiesc făcute , oameni buni , altfel ne vom lamenta indecent, jenant, necredibil, la nesfârșit !…Cum ?. ..Amintiți-vă căt de frumoși, de mândri (chiar de proști !) am fost acum 28 de ani !…

 29. P.S….Privesc năucit, în acest moment, și-n „ignoranța” mea, o imagine ireală cu Rifai/Pieleanu/Chireac, comentând „comentarii”, analiști pertinenți ai fenomenului…”bagă bani!”…Granița între un scuipat și un sărut , pentru unii, NU EXISTĂ !….Dixit.

 30. E granita dintre autostrada si centura !

  • O comparație perfectă !. Mulțumesc Dani !….

  • S-AU CONFORMAT ORDINULUI PATRONULUI: ACEST GUSA ,UN SECURIST ANGAJAT AL LUI IULIAN VLAD SI APOI SECRETAR GENERAL PDSR IN 2001-2003, A PRIMIT ACUM ORDIN SA DISTRUGA OPOZITIA -IN SPECIAL PNL SI PE IOHANNIS CREAND DIVERSIUNEA CU PARTIDUL REALITATEA! SA URMARITI ATENT CUM SE TRANSFORMA ACEST POST AL OPOZITIEI INTR-UN POST ANTI-IOHANNIS SI ANTI-PNL,CA DOAR SE APROPIE PREZIDENTIALELE SI EUROPARLAMENTARELE !ARE ORDIN SA IMPIEDICE OPOZITIA SA SE INTAREASCA ,TREBUIE SA RAMANA DEZBINATA !Cei doi mancatori de rahat psdist au bagat fitile cum ca Iohannis nu mai are sanse la prezidentiale ci Ciolos va fi candidatul opozitiei! L-a trimis Basescu pe el si pe sandru pe centura ,dar i-au recuperat RUSII !

 31. O comparație perfectă !. Mulțumesc Dani !….

 32. Dar pana acum de ce n-au observat conflictul?

 33. Abia astept ziua cu Rezolotia PE si cea cu MCV!

 34. Excelent articolul lui CTP de pe Republica: „Saracu’ Dragnea, e nevinovat! ”
  ” Principiul lui Adrian Severin, șpăgarul condamnat care, cu ajutorul CCR, are și el acum, alături de Dragnea, Udrea, Bica și alții, șansa să ceară rejudecarea, suna astfel: „Dacă toți suntem corupți, nu mai există corupție”.

  Avem acum o formulare mult mai tare a acestui sănătos principiu: Dacă Justiția e vinovată, toți suntem nevinovați.

 35. Această umanoidă nu e în stare să „sesizeze” cât de redusă mental este , este întruchiparea prostiei absolute și funcționale , cum poate oare cineva (normal la cap) să creadă că gibona poate emite altceva decât onomatopee ?…Vă dați seama cum ar fi arătat o sesizare „marca gibona” ?.Exact ca limba engleză grohăită de respectiva (ptr. ea, limba engleză este o limbă fonetică) !…:)))))

 36. Decizia Curții Constituționale prin care s-a admis completul de 5 judecători aleşi prin tragere la sorţi, este legală, dar urgent trebuie completată, pentru a se aplica erga omnes, condamnaţi pe nedrept în România. Evident, cu excepţia împlinirii termenului de prescripţie extinctivă . Drept urmare trebuie avută în vedere, o competenţă materială specială, pentru toţi condamnaţii pe nedrept.