G4Media.ro

Cazul G4Media.ro și al presei independente atacate de Dragnea și Voiculescu ajunge…

Cazul G4Media.ro și al presei independente atacate de Dragnea și Voiculescu ajunge în The New York Times

Prestigiosul cotidian american The New York Times a preluat în ediția online de luni subiectul atacurilor lansate de Liviu Dragnea și Dan Voiculescu la adresa G4Media.ro și a presei independente.

”Zeci de jurnaliști români și organizații independente au criticat afirmațiile făcute de președintele partidului aflat la guvernare, care a spus că autoritățile ar trebui să investigheze modul de finanțare al anumitor publicații”, notează The New York Times, preluând o știre a agenției Associated Press.

”Liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut aceste afirmații duminică, după ce a fost întrebat de un reporter de televiziune dacă Guvernul și serviciile de informații ar trebui să verifice modul în care sunt finanțate publicațiile care scriu critic la adresa puterii”, mai notează cotidianul american.

The New York Times continuă:

 • ”Dragnea a răspuns afirmativ la întrebare și a spus că Guvernul ar trebui să vină cu un proiect de lege în acest sens. <<De ce trebuie ca aceste lucruri să fie secrete?>>, s-a întrebat el. 
 • Luni, nouă organizații non-guvernamentale și 33 de jurnaliști și publicații au calificat declarațiile lui Liviu Dragnea drept un act de intimidare fără precedent la adresa jurnaliștilor independenți.
 • G4Media.ro, publicație față de care Dragnea își manifestase în mod particular dezacordul, a scris că președintele PSD este <<obsedat>> de jurnaliștii care au fost critici în relatările la adresa lui”.

Zeci de ziariști și redacțiile lor din toată țara, precum și ONG-uri prestigioase au lansat luni un apel intitulat ”Protest: Mass-media sub atacul puterii” prin care condamnă declarațiile lui Liviu Dragnea, care a cerut un proiect de lege pentru a verifica finanțarea publicațiilor critice la adresa Puterii.

”Declarațiile are încalcă flagrant și amenință o valoare democratică fundamentală: independența presei”, arată apelul public, lansat după atacul lui Liviu Dragnea.

”Considerăm aceste afirmații drept o amenințare, un act de intimidare fără precedent adresat jurnaliștilor independenți din România. Atacul recent la G4Media.ro se adaugă unui număr alarmant de afirmații ostile venite din cercul Puterii actuale care indică dorința de control al presei independente ca Rise Project, HotNews, EpochTimes, Press One, NewsWeek, Comisarul, Digi24, Realitatea TV ș.a. folosind ca instrument instituții ale statului”, mai arată apelul ziariștilor și ONG-urilor (detalii aici).

Liviu Dragnea a anunțat că cere guvernului Dăncilă un proiect de lege pentru ”transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire a banilor” la publicațiile online. Dragnea a anunțat proiectul într-un răspuns la RTV la o întrebare legată de cererea lui Dan Voiculescu ca serviciile secrete și guvernul să investigheze finanțarea mai multor publicații online, precum printre care și G4Media.ro.

„Eu cred că are mare dreptate dl Voiculescu și știu că a mai fost lansat subiectul acum câteva luni și a fost un mare scandal. De ce să nu ne permitem să ne gândim la asta? Unii nu se pot tăvăli cerând transparență, dar nu la ei. Orice firmă din România e transparentă. Să facă (guvernul – n.red.) un proiect de lege privind transparentizarea finanțărilor și modul de cheltuire a banilor. De ce să fie secrete lucrurile acestea? Se tot vorbește că sunt firme acoperite? Dacă sunt mișcări de bani legale, cinstite, unde e deranjul?˝, a spus Liviu Dragnea duminică la RTV.

Liviu Dragnea este oficial al doilea om în stat, președintele Camerei Deputaților, dar neoficial trece drept omul cel mai puternic din România, care controlează de facto Guvernul.

Este pentru a doua oară când președintele PSD cere în mod explicit anchetarea G4Media.ro. În 13 mai, Liviu Dragnea a cerut autorităţilor să se sesizeze în legătură cu jurnalistul Dan Tăpălagă din cauză că G4Media.ro a dezvăluit că Guvernul Dăncilă a discutat un memorandum secret privind mutarea ambasadei din Israel. Autorul articolului nu a fost însă Dan Tăpălagă, ci Cristian Pantazi (detalii aici).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

 1. Imi place G4Media,si Realitatea si N24

  • Si mie. Imi place si „the failing NY Times” si WaPo, the Atlantic etc. Sunt destule publicatii independente, in ciuda raspandirii tiraniei republicane in SUA.

 2. „Zeci de jurnaliști români și orgasnizații independente ” – Cine a scris articolul? Dancila? Jurnalistii lui peste.

 3. G4m, probleme mah?

 4. Iar ne bucurăm pentru ajutorul primit de la alții. Este bine venit dar de ce nu ne scuturăm NOI de toată scursura PSD-ALDE.
  Pur și simplu au în desfășurare atentate la statalitatea României și nu se opresc.
  Orice act de orice natură împotriva PSD-ALDE este legitim și absolut legal !!!!

 5. bine, bine, va ataca dragnea, dar prezenta in nytimes nu e de lauda.
  asta nu e articol nytimes pentru ca nytimes doar da copy paste din asociated press(nytimes preia des articole de pe agentiile presa copy paste si pune ca autor agentia de presa). era articol nytimes daca avea autor un ziarist. iar daca vreau stiri corecte, citesc ziarele republicane, nu ziarul de extrema stanga nytimes.

  • Eu ti-am mai explicat, da nu vrei tu sa intelegi… Te vad baiat istet, incearca sa-ti explici de ce sursele g4, hn, ziare, si inca cateva fituici nu prezinta DECAT surse de extrema stanga precum cele afistate? Pentru ca-s ”de dreapta”, oare??? Hai ca nu-i greu!

 6. ROEXIT !!!