G4Media.ro

Cazul Alec Baldwin: Armuriera a neglijat să verifice pistolul pe platourile de…

Cazul Alec Baldwin: Armuriera a neglijat să verifice pistolul pe platourile de filmare de la „Rust” / Ea susține că a încărcat cinci cartuşe false în revolver, înainte de pauza de masă

Tânăra responsabilă cu armele de foc pe platoul de filmare de la westernul „Rust” unde Alec Baldwin a ucis-o accidental pe cineasta Halyna Hutchins, la finalul lui octombrie, a declarat anchetatorilor că a neglijat să verifice pistolul acţionat de actor înainte de dramă, anunță News.ro, care citează Le Figaro.

Hannah Gutierrez-Reed, armurier la filmul „Rust”, a fost interogată de poliţiştii care vor în special să afle cum a putut fi introdusă muniţie reală pe platou.

Directoare de imagine Halyna Hutchins a fost rănită mortal în timp ce actorul Alec Baldwin a acţionat un revolver care i-a fost prezentat ca inofensiv, în momentul în care repeta la o scenă.

Potrivit unui document difuzat marţi de serviciile şerifului din Santa Fe, în statul New Mexico, armuriera a spus poliţiştilor că ea a încărcat cinci cartuşe false în revolver înainte de pauza de masă.

La reluare, ea a luat arma din seiful unde o pusese şi a adăugat un al şaselea cartuş, înmânând pistolul unui alt angajat de pe platou.

Hannah Gutierrez-Reed a declarat anchetatorilor că ea „nu a verificat cu adevărat” arma pentru că a fost sub cheie în timpul pauzei. Înainte, ea afirmase că a ignorat prezenţa oricărei muniţii reale pe platou.

Poliţia a confiscat mai mult de 500 de muniţii de pe platou, prezentate drept un amestec de cartuşe albe, cartuşe false şi unele suspectate a fi adevărate.

Marţi, anchetatorii au raportat posibile piste care ar putea explica prezenţa acestor muniţii reale, interzise pe platourile de filmare de regulile în vigoare în industria de cinema din SUA.

Unul dintre furnizorii de muniţii angajaţi la „Rust”, Seth Kenney, a indicat că ar fi vândut echipei muniţii asamblate manual al căror logo corespunde celui care figura pe cartuşul real.

Tatăl armurierei Hannah Guttierez-Reed, Thell Reed, un reputat armurier de cinema, a precizat că i-a furnizat lui Seth Kenney muniţii reale „artizanale” pentru pregătirile la un film la care colaborase anterior. Şi el afirmă că acest coleg al său nu i le-a restituit.

Sursa foto: Twitter/Alec Baldwin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Armurier fara armata facuta.

 2. S-a găsit acarul Păun. Baldwin la pușcărie. Am uitat, starurile propagandei Partidului Democrat au imunitate.

  • Mint banditii. Au incarcat pistolul cu cartuse oarbe si au tras in femeie cu cartuse cu glont.

  • daca te duci la service si iti pune o roata cu galme care explodeaza, omori pe cineva cu masina, meriti sa faci puscarie pentru crima?

  • Dacă sunt și patronul service-ului, poate ca da.

   Baldwin a apăsat pe trăgaci. E responsabil.

   Baldwin era producător executiv. E din nou responsabil.

   Cu toate astea, încă din start presa aservita l-a exonerat. Ba chiar l-a transformat în victima. Din fericire justiția americana încă nu a fost capturata. Exista șanse sa se facă dreptate.

  • @Gogu Esti ridicol nene! 🙂 QAnon much?

   Sau esti poate un expert in materie de platouri de filmare si ne-a scapat acest detaliu?

  • responsabilitatea nu o stabilesti tu, ca orice gogu de pe strada. o stabilesc legile. si o sa vedem rezultatul procesului. dar in afara de faptul ca era sef de proiect, nu il acuza ca de ce nu a verificat el cand a tras ca nu avea obligatia asta, de aia au armurier. care armurier nu trebuie neparat sa aibe armata facuta, unde scrie asta? ca sa incarci un pistol nu e nevoie de armata, hai sa ne revenim.

 3. Voit sau nu, n-a respectat procedurile obligatorii de securitate. In cel mai „bun” caz, au incarcat pistolul cu cartuse letale pentru a se distra la tinte si apoi au uitat.

  • eu nu pricep de ce ar avea macar un singur glont real la ei. din start ar trebui doar false sa aiba, asa nu poti gresi orice ai face.

  • Cine le-a procurat si le-a schimbat cunoaste asasinul.

 4. Am lucrat in anii 90 la un teatru din Bucuresti. Recuziterul avea in grija armele de foc iar un politist inspecta periodic starea acestora si modul de pastrare. important este faptul ca TOATE ARMELE DE RECUZITA ERAU MODIFICATE LA INTERIOR PENTRU A FI INUTILIZABILE CHIAR DACA AI FI INTRODUS MUNITIE REALA. Astfel, percutorul era scos/scurtat iar pe interiorul tevii fusese introdus fortat un element metalic care o bloca. Deci pentru a deveni periculoasa necesita modificari tehnice ce nu puteau fi efectuate intr o pauza de masa. Probabil la ei avan in vedere usurinta accesului la arme de foc nu s au luat in calcul astfel de masuri

 5. Da poate ca Alec nu a fost de vina dar de ce a tras an acea femeie dacă ia nu făcea parte din film adica ia nu juca an film asta nu anteleg atunci când a tras spre ia nu se filma la film logic sau poate Alec are mintea anca de copil și a făcut poc poc și a tras an gluma sau Alec are o minte bolnava cum zice Donald trump.
  Eu cred ca Alec nu a avut nici un motiv sa tragă spre ia și la ani care ai are cum putea sa fie gluma? La ani lui glumele nu aveau cum sa fie poc poc precum copii

  • pentru limba romana apasa 1.

  • @Cristi – Aoleu, baiete, mai du-te dracului pe la scoala ca ni s-au strepezit ochii incercand sa citim ce scrii tu acolo! Stau si ma intreb cu reusesti sa citesti, avand in vedere cum scrii?

 6. @Cristi
  Dacă tăceai filozof rămâneai, cât de analfabet poți fi,nu știi să scrii dar îți dai cu părerea