G4Media.ro

Caz în premieră la maternitatea „Elena Doamna” din Iași: un bebeluș s-a…

Caz în premieră la maternitatea „Elena Doamna” din Iași: un bebeluș s-a născut cu COVID. A scăpat de boală după 14 zile

Un caz în premieră a fost înregistrat la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, unde a fost depistat un bebeluș infectat cu virusul Sars-Cov-2 imediat după naștere, transmite Rador.

Şeful de secție Obstetrică a Maternității, Răzvan Socolov, a precizat că starea bebeluşul, în acest moment, este bună, fiind deja externat: „La testele PCR pe care le efectuăm la toți nou-născuții din mamă COVID, după naștere, acest copil a ieșit pozitiv. În ziua a treia a avut simptome minore, o ușoară febră și rinoree, a fost tratat simptomatic. La 14 zile a fost testat din nou, a ieșit test negativ și s-a externat.”

Răzvan Socolov a mai precizat că, la ATI, nu mai există nici un pat disponibil pentru pacienţii Covid. Maternitatea „Elena Doamna” din Iași este de peste un an maternitate suport Covid. (sursa foto: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dar persoanele care au intrat în contact cu bebelușul au fost testate? Care a fost rezultatul?

  2. Ii bagasera eroii in alb batul in nas, poate-poate ii baga si teava. Sperau sa le iasa de un record mondial, cel mai mic copil mort CU covid. Cu ce se schimba ingrijirea unui copil pozitiv cu covid cand 99,9999999% din copii sunt asimptomatici?

    Simpla testare a copilului este o risipa, in conditiile in care Romania e singura tara din lume care a abolit testul PCR pe motiv ca nu avem capacitate de testare PCR.

  3. Iresponsabilitate de o cruzime rar intalnita.