G4Media.ro

Caz de râie într-un liceu de elită din Arad / Directorul DSP:…

Sursa: Expresdebanat.ro

Caz de râie într-un liceu de elită din Arad / Directorul DSP: ”Nu cred că este doar un singur caz, cred că sunt mai multe cazuri, doar că la noi nu au fost raportate”

Un caz de râie a fost confirmat la un elev ce învață într-unul din liceele de elită din municipiul Arad, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Infecția a fost descoperită în timpul unui triaj de rutină efectuat de medicul școlar.

Inspectorul școlar general, Marius Gondor, spune că imediat s-au luat măsurile prevăzute de lege în aceste cazuri.

“Directorul respectivei unități de învățământ m-a informat de existența acestui caz, m-a informat că exista încă o suspiciune care n-a fost confirmată. Evident că s-a anunțat DSP Arad și s-au luat toate măsurile care se țin de protocolul unor asemenea situații, făcându-se dezinfecție. În același timp, s-au intensificat, s-au dublat măsurile de curățenie în școală cu substanțele obișnuite de curățenie”, spune Marius Gondor.

Epidemiologii avertizează, însă, că numărul infectiilor este mai mare, întrucât scabia se transmite rapid și usor prin contactul cu pielea.

Cel mai probabil, elevii s-au tratat în cabinete private, unde diagnosticul în acte ar fi putut fi schimbat in dermatită, spune directorul DSP Arad, Cecilia Irimie.

“Nu cred că este doar un singur caz, cred că sunt mai multe cazuri, doar că la noi nu au fost raportate aceste cazuri. Probabil că ceilalți copii au fost tratați în ambulatoriile de specialitate. Nu se cunoaște sursa infecției. Ea se poate contacta prin contact direct din spațiile comune magazine, săli de fitness, de pe cărucioare, din mijloacele de transport în comun”, spune Cecilia Irimie.

Inspectorii de sănătate din Arad încearca acum să identifice sursa de infecție pentru a preveni răspandirea râiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...