G4Media.ro

Câțiva protestatari au etalat în Piața Universității un banner inscripționat cu „VAKCIN…

Câțiva protestatari au etalat în Piața Universității un banner inscripționat cu „VAKCIN MACHT FREI”, la o zi distanță de la sărbătoarea națională de comemorare a victimelor Holocaustului

În jur de 20 de protestatari s-au adunat duminică dimineața în Piața Univeristății din Capitală pentru a manifesta împotriva restricțiilor epidemiologice. Aceștia au etalat și un banner, inscripționat cu „VAKCIN MACHT FREI”.

„Arbeit Macht Frei” era lozinca înscrisă pe poarta celui mai mare lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz unde au fost uciși circa 1,5 milioane oameni în timpul celui de-al doilea război mondial, majoritatea evrei.

Incidentul survine la doar o zi distanță de la sărbătoarea națională a României de comemorare a victemrelor Holocaustului.

„9 octombrie, Ziua Națională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România 10 octombrie, trivializarea memoriei victimelor Holocaustului: „VAKCIN MACHT FREI” pe o pancartă la protestul anti-vaccin din Piața Universității”, au scris pe contul de facebook reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

La un protest similar, săptămâna trecută, un manifestant a fost văzut purtând o pancartă pe care era făcută echivalența între Steaua galbenă – pe care mulți evrei au fost obligați să o poarte de către naziști și aliații lor în Europa. Acea imagine a declanșat reacții de indignare. “Mă simt profund ofensată și ca evreică și ca supraviețuitoare a Holocaustului” a declarat la G4Media Mirjam Bercovici, deportată în Transnistria între 1941 și 1944.

Sursa Foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. nu au simtul ridicolului.

  • Fiecare cat poate. Nu ai ce sa le ceri. Nu ii duce bidonul mai mult.

  • Nu am aproape niciun simt, decat al fricii viscerale, iar in privinta IQ-ului este uimitor cum reusesc, totusi, sa supravietuiasca.

  • Fratii mei, iubitii mei vaxxeri, Duru si primul viermus, in voi sta nadejdea lui domnul premier Citu ca se vor consuma dozele. Nu va luati după cei din poze, hai sa le facem noi in avans sa se gate mai repede.

 2. Nu știu ce sa zic în România, dar în Australia este groasa rău

  • Da, e groasa rau, 0,56 decese la un milion media zilnica in ultima saptamana. In timp ce Romania e pe locul 1 mondial cu 13,55 pe zi la un milion.

 3. iar antivaxxerii nu vad cum altii duc viata normala pentru ca s-au vaccinat, in timp ce noi numaram mortii cu sutele zilnic.
  Mai mare nazism decat idea ca aia e , oricum mureau nu e. Cine o tot flutura? Antivaxerii cand le spui ca au mai murit cateva mii si saptamana asta si ca din cauza raspandirii necontrolate s-au blocat spitalele si pentru alti bolnavi. Ei sunt rasa aleasa, destepti si perfect sanatosi.

 4. Spălați pe creier! … Steagul h’aur … oare cine sa fie instigatorii?

 5. Rușine statului român că tolerează așa ceva!

 6. orice alta natie ar fi dat o bere, dar de la calicii astia o sa vedem doar vreo factura

 7. E doar inceputul. Extrema dreapta se extinde. Ura, violenta de limbaj(deocamdata) sunt din ce in ce mai folosite in manifestari. Propaganda agresiva si mincionoasa e la tot pasul…