G4Media.ro

Cătălin Predoiu, întâlnire cu miniştrii Justiţiei din Spania și Suedia:  La nivelul JAI,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Predoiu, întâlnire cu miniştrii Justiţiei din Spania și Suedia:  La nivelul JAI, suntem foarte interesaţi de întărirea cadrului juridic european pentru combaterea traficului de persoane şi a crimei organizate. Este o problemă a statelor de extracţie a victimelor, dar şi una a statelor în care sunt exploatate

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit, joi, la Stockholm cu miniştrii Justiţiei ai actualei şi viitoarei preşedinţii a Consiliului Uniunii Europene, informează news.ro

„Astăzi, 26 ianuarie, la Stockholm, în contextul Consiliului informal Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene, ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut întâlniri bilaterale cu Gunnar Strommer, ministrul Justiţiei din Suedia, care deţine actuala Preşedinţie a Consiliului UE, şi cu Pilar Llop Cuenca, ministrul Justiţiei din Spania, care va avea viitoarea Preşedinţie a Consiliului UE”, a transmis, joi seară, Ministerul Justiţiei.

Sursa citată a precizat că discuţiile s-au axat pe priorităţile celor trei ţări în mandatul celor două Preşedinţii şi pe cooperarea în cadrul Mecanismului privind statul de drept.

”Ministrul suedez şi-a exprimat aprecierea pentru progresele care au dus la raportul pozitiv MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 noiembrie 2022. Ministrul Predoiu şi-a exprimat sprijinul în special pentru propunerea de modificare a Directivei 2011/36/UE privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane şi protejarea victimelor acestuia şi a precizat că, la nivel naţional, există o strategie de combatere a acestui fenomen”, se arată în document.

Potrivit sursei citate, în contextul Mecanismului privind Statul de Drept, miniştrii au discutat despre provocările şi proiectele existente la nivel naţional pentru îmbunătăţirea funcţionarii sistemelor judiciare.

”În 2022, Ministerul Justiţiei şi-a atins toate obiectivele, desfiinţarea SIIJ, adoptarea legilor Justiţiei şi raport pozitiv final în cadrul MCV, recuperarea agendei ratate în 2021 şi avansul semnificativ pe un număr de proiecte care ţin de logistica sistemului judiciar, precum „Cartierul Justiţiei”, digitalizare prin „Ecris V” şi mai multe sedii noi de instanţe. La nivelul JAI, suntem foarte interesaţi de întărirea cadrului juridic european pentru combaterea traficului de persoane şi a crimei organizate. Am subliniat acest lucru preşedinţiei suedeze şi viitoarei preşedinţii spaniole, cu care împărtăşim aceeaşi viziune. Am convenit cu cei doi miniştri, suedez şi spaniol, să prioritizăm combaterea traficului de persoane şi a crimei organizate. Este o problemă a statelor de “extracţie” a victimelor, dar şi una a statelor în care sunt exploatate. Am construit acasă instrumente în această direcţie şi vom continua. E important să o facem şi la nivel european”, a declarat ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, conform news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Ministrul roman a anuntat sentintele ce se vor da in toata lumea, este clarvazator international.

 2. Suntem fruntașii traficului de persoane de ani buni, deci e clar că rețelele beneficiază de protecție la nivel înalt.

 3. Bla,bla,bla…
  Numai vorbe și comunicate pompoase.
  Ne-am lămurit cu Justiția Română de multă vreme.

  • Asa este. Numai gargara si atat. Iar cand vad reclamele la TV cu justitia care ne apara si ne ajuta imi vine sa arunc televizorul pe geam.

 4. si-au pierdut demnitatea si mintile ! Cum au ajuns in situatia sa minta atat de grosolan in fata Uniunii Europene ? pachetele de legi -au fost aprobate fara a se tine cont de recomandarile Comisiei de la Venetia iar siij a fost transformata in unitate de comando pesedisto-liberala

 5. Dupa ce tragi apa se aude preddooiiiiiii…