G4Media.ro

Cătălin Predoiu: CSM a riscat foarte mult cu excluderea lui Cristi Danileț.…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Cătălin Predoiu: CSM a riscat foarte mult cu excluderea lui Cristi Danileț. Voi comenta decizia CSM după ce instanța se va pronunța definitiv

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, marți, printr-un mesaj publicat pe Facebook, că prin decizia luată luni de Consiliul Superior al Magistraturii, de a-l exclude din magistratură pe judecătorul Cristi Danileț, instituția ”a riscat foarte mult”.

Predoiu a spus că dacă acesta este noul nivel de exigență al CSM atunci el trebuie aplicat fără discriminări, tuturor magistraților.

Ministrul a mai spus că se va abține de la orice comentarii care ar putea fi interpretate ca presiuni într-un sens sau altul asupra instanței de judecată, dar că va face comentarii pe marginea subiectului după ce o instanță de judecată se va pronunța definitiv.

Cătălin Predoiu a mai spus că dezbaterile în jurul excluderii lui Cristi Danileț din magistratură vor fi exacerbate prin politizare, ceea ce va adânci și mai mult ”faliile” de opinii din sistemul judiciar, fenomen care, la rândul său, va face și mai dificilă sarcina Ministerului Justiției de a lucra și coopera cu acest sistem pe teme sensibile.

 • ”Cazul domnului judecător Danileț este unul care a născut deja controverse și dezbateri aprinse într-un context și așa inflamat de întârzierile și blocajele agendei Justiției în 2021. Sunt conștient că aceste dezbateri vor fi exacerbate prin politizare, ceea ce va adânci și mai mult ”faliile” de opinii din sistemul judiciar, fenomen care, la rândul său, va face și mai dificilă sarcina Ministerului Justiției de a lucra și coopera cu acest sistem pe teme sensibile. CSM a riscat foarte mult cu această decizie, iar dacă acesta este noul nivel de exigență pe care dorește să îl impună în sistemul judiciar la nivel de politică disciplinară, atunci el trebuie impus la modul general și fără excepții, pentru a nu crea favoritisme. Pe fondul cauzei, atât timp cât ministrul nu are drept de vot în CSM în materie disciplinară, și, pe de altă parte, având în vedere că dl judecător Danileț a declarat că va ataca decizia CSM în instanță, până la pronunțarea unei decizii definitive, ministrul Justiției este obligat prin natura postului să se abțină de la orice comentarii care ar putea fi interpretate ca presiuni într-un sens sau altul asupra instanței de judecată. Este politica mea constantă de a nu comenta cazuri care se află sau se vor afla cu certitudine pe rolul instanțelor de judecată, așa cum, repet, dl judecător Danileț a declarat public. Pe de altă parte, îmi rezerv dreptul de a face comentarii privind această decizie a CSM, după ce instanța de judecată se va pronunța definitiv. PS: În ceea ce privește prevederile privind sancțiunile disciplinare din lege, ele au fost preluate în anul 2011, în urma unui studiu de drept comparat, din legislația germană, daneză, olandeză și suedeză, țările cu cel mai ridicat nivel de exigență disciplinară din Europa. Ele au fost adoptate în ciuda unei opoziții dure din partea PSD. Acum văd că ele sunt criticate de USR. Interesant!”, a scris ministrul Justiției, marți, pe Facebook.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. DRESAJUL magistratilor.
  PRIVILEGII, DAR NU PE DEGEABA ! PLATESTE PRADUITA populatie generala !

  TALENTATUL domn predoiu… OMUL LOR DIN …anama.

 2. Predoiule, nu vrei politizarea „cazului Danilet”, dar la finalul comentariului nu te abtii si dai o copita in USR!
  USR nu exista in 2011, cand ati facut voi modificarile.
  Iar modificarile astea, daca-s interpretate de judecatorii CSM cu rea-vointa in cazul unor magistrati si permisiv in cazul altora, inseamna ca nu-s bune.
  O reglementare trebuie sa fie clara, nu sa poate fi muma pentru unii si ciuma pentru altii, in functie de interese.
  Nu te poti spala pe maini, este vina PNL, PSD si UDMR pentru golaniile care se intampla in perioada asta!

 3. DRESAJUL magistratilor.
  PRIVILEGII, DAR NU PE DEGEABA ! PLATESTE PRADUITA populatie generala !

  PAI CE CREDEATI TOVARASI CA varanu & co, bombo AU FACUT PUSCARIE ASA, DEGEABA…

 4. Ce elevat si rece e in fotoliu lui? In fapt un tovaras care asculta obedient ce i se spune si da cu piciorul in cine i se spune. Nu tb sa astepti o decizie definitiva ca sa spui ca e mizerbail ce a facut CSM…..daca ai ‘ciocolata’ pe masina nu astepti ca sa o speli cineva ca sa poti concluziona ca era ca..t.

 5. Pastele mamii voastre cu minciuni si cu hotiile pe care le faceti cu tot! NU a facut CSM de capul nor asta ….si tu si Iohanis ati stiut!

 6. Ce risca? Nu risca nimic, sunt deasupra legilor, nimeni nu le poate face nimic.

 7. Ati copiat, probabil pe sarite cum va e obiceiul si interesul. Daca pe asta ati copiat-o de la germani/danezi/olandezi, aia cu pensiile speciale si pensionarea la 40 de ani de unde ati mai copiat-o ?

 8. Catalin Predoiu a invatat sa inghita.

 9. Oh da…suntem uzi de emoție…dl. Predoiu s-a decis sa „rupă tăcerea” cum ar scrie generația de jurnaliști copy paste sau Breaking News-urile de pe faimoasele televiziuni: „Stați și nu plecați pentru ca dl. Predoiu vine cu declarații care vor șoca România și vor cutremura sistemul judiciar romanesc.” Stați liniștiti nu va declara nimic și nu se va întâmplă nimic. Au avut doi ani în care dacă vroiau sa facă făceau ceva, dar acum cu PSD-ul în spate nu se va întâmplă nimic. Numai declarații goale, bla bla-uri de ochii lumii…

 10. Repet, Căcălin Preduță este un monument al impotenței, nu are nici o realizare în toată cariera lui de pseudo-politician.
  Dacă vrei să pui o piedică, pui șef pe Căcălin.

 11. Legea e de partea CSM. Ei pot exclude orice judecător după bunul plac sau după diverse interese. Ca motiv pot găsi aproape orice. Răspunderea lor e zero. E una din bazele democratice folosită în scop banditesc.

  • Legea este vaga, ca de obicei: magistratul poate fi exclus pentru orice fapte care aduc atingere prestigiului justitiei. Dar care sunt acele fapte exact ei decid in functie de interese.

 12. A riscat si-a castigat.

 13. „…un context și așa inflamat de întârzierile și blocajele agendei Justiției în 2021”

  Este contextul creat de PNL, de colegii domnului Predoiu și domnia-sa însuși, sub coordonarea Președintelui Iohannis, care tocmai ce a primit premiul Carol cel Mare.

  Ce-ar fi să i se ceară domnului Iohannis premiul – primit fără să-l merite – înapoi?!

 14. Predouiule si tu trebuiesti exmatriculat , ca puti !

 15. Politicul nu poate comenta independenta justitie. Predoiu, inapoi in cazarma.

 16. C va făcut domnul Danilet ? Ce a postat disnsul atît de scandalos ? Zici că era Drăgușanu nu judecătorul .Pe bune ? Da cu d îl suspendați pe Iohannis ? A vindut copii și- a tras șase case nimic . A postat ceva Danilet musai trebuie dat afara .De ce ? A sa pus împotriva sistemului ? Și eu . și eu i-am spus ambasadorului Italiei că e vai de el îi n cazul Rai Unor.Adica se la sa cu execuții .Cum vine cu nmpost italian de televiziune sa n spună noua cum sa ne vaccinam ? What ? Cum sa dai sfaturi unei alte țări ? Pai mai cucoana de pun mîna pe tine te execut ca pe un șobolan .Da voi cu mafioții voștri care vă bateți joc de mamele și de surorile noastre cum e ? Pentru voi italienii pedeapsa capitală .Mafioții dracului

 17. Acolo unde justiția nu funcționează, e periculos sa ai dreptate. A spus-o Francisco de Ouevedo.

 18. Predoiu , un foarte slab ministru al justitiei . Nu confirma detinerea postului de ministru .