G4Media.ro

Cătălin Drulă: Lista de măsuri sociale a Guvernului e jenantă şi decuplată…

Cătălin Drulă: Lista de măsuri sociale a Guvernului e jenantă şi decuplată de realitate

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, consideră că lista de măsuri sociale lansată de Guvern e jenantă şi decuplată de realitate.

„De luni de zile, le cerem să reducă deficitul bugetar, să domolească morişca împrumuturilor: ca să ţină inflaţia sub control. Ce ne propun astă-seară? Încă mai multe creşteri de cheltuieli. Şi în compensare nişte promisiuni deşarte. Vor colecta mai bine. Vor accelera PNRR-ul de care îşi bat joc. Cea mai sfidătoare: de la 1 iulie se opresc angajările la stat. Adică după frenezia angajărilor şi sinecurilor din ultimele 8 luni, îşi mai dau încă o lună să mai bage cât mai pot. Se lasă de fumat de luni, cum ar veni”, a scris Drulă, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

El adaugă că „perspectivele şi prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de guvern”.

„Ca să fie minciuna completă, vedeţi cum au propus reducerea cheltuielilor. Zic pompos că le reduc cu 10%, cu câteva excepţii, care sunt, de fapt, o lungă listă de excepţii. În final, singurele cheltuieli pe care promit că le reduc cu 10% sunt cele pentru bunuri şi servicii (un capitol relativ mic, ~13% din bugetul general consolidat). Între timp, perspectivele şi prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de guvern. Ciucă nu înţelege economie, iar lui Ciolacu nu-i pasă. Iresponsabilii ăştia, patronaţi de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment”, susţine liderul USR.

Coaliţia de guvernare a decis, luni, să lanseze un nou pachet de măsuri sociale şi economice „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro.

Citește și 

Liderii coaliției de guvernare anunță lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Decupați de realitate sunt și marea majorite a romanilor care aleg sa nu voteze în timp ce sunt batjocoriți pe banii lor.

 2. E jenanta, dar nu chiar decuplata de la realitate!
  Ar fi fost cuplată dacă ar fi conținut și măsuri prin care s-ar fi atacat și cauzele, nu numai efectele, inflației, deficitelor, împrumuturilor și dobanzilor mari, lipsei producției interne și a investițiilor în ritm de melc.

 3. socialism de cumetrie…sifonarea bugetelor e singurul obiectiv…😡😡😡

 4. Datoria publică va ajunge la 73% din PIB în 10 ani cu PSDNL la putere. Vă meritați soarta, fiindcă voi i-ați votat.

 5. Păi până la 1 iulie se pot face sute dacă nu mii de angajări la stat, că de… așa au hotărât guvernanții!

 6. Pensia de 2000 de lei este o pensie foarte mică pentru prețurile existente.
  Parcă era vorba de pensie minimă de 2500 de lei.
  Nu vă mai bateți joc de cei care au muncit.
  Nu mai încurajați lenea!!!
  Oameni buni, gândiți!

 7. Doar investitiile in consultanta vor scoate tara la lumina.

 8. Bolșevici și liberali Tătărescieni patronați de Neamțu stangu-n dreptu….

 9. Tupeu maxim marca USL:

  „Bai, e groasa, vom reduce cheltuielile. Si vom bloca angajarile in sectorul de stat. Dar doar dupa 1 iulie. Baieti, hai ca e ultima strigare, vreau sa vad lista actualizata de pile, amante si nepoti semi-analfabeti care au nevoie de o slujba buna la stat. Hai sa nu ratam niciunul”

  Realitatea: in plina criza, guvernarea PSD-PNL a facut in medie, lunar, 2500 de noi angajari in aparatul de stat. Si nu in spitale sau in scoli! Nuuu! In guvern si in administratia publica. Exemplu: Marcel Bolos a propus zilele trecute majorarea schemei de la ministerul pe care il conduce cu inca 536 de angajati (pe langa cei 1400 existenti), plus inca doi secretari de stat, plus inca trei subsecretari de stat. Se pare ca lista aia a pilelor si clientelie politice e fara de sfarsit…

  Dupa ce se umple bine aparatul de stat cu pile, se declara stop joc. Si iarasi vor suferi cumplit spitalele si scolile din orasele mici sau de la tara, care se vor vedea in imposibilitatea de a angaja. Acolo nevoie era reala.

 10. Cum le stiu astia pe toate amu, cand erau la guvernare au fost lemn, va dati seama ca bulai e mentorul cred

 11. Ce a mai rămas din USR cotcodăcește că vrea să revină la guvernare cu PN-DL dar îi înjură pe toate canalel. Cum vine asta? Să facem frăție cu cei pe care îi facem troacă de porci? Nu prea pricep strategia ăstora. Dacă dai cu ranga (Drulă este expert) în toți, cum te aștepți să-ți faci noi aliați?