G4Media.ro

Cât rezistă coronavirusul pe diferite suprafețe? Ministerul Sănătății: COVID-19, cel mai rezistent…

Cât rezistă coronavirusul pe diferite suprafețe? Ministerul Sănătății: COVID-19, cel mai rezistent pe plastic, cel mai puțin pe cupru

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că noul coronavirus rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru. ”Transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului”, a transmis Ministerul Sănătăţii, citat de News.ro.

Covid 19 rezistă 2-3 zile pe plastic şi inox, 24 de ore pe carton şi 4 ore pe cupru, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii, apreciind că ”aceste rezultate subliniază atât importanţa spălatului frecvent pe mâini, cât şi dezinfectarea suprafeţelor”.

”După ce aducem acasă produse ambalate în/din carton sau plastic este important să ne spălăm pe mâini. Produsele în sine le putem şterge bine cu substanţe obişnuite de curăţat în bucătărie sau le putem stoca într-un loc ferit timp de 3 zile înainte de a le atinge din nou”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Spre deosebire de alte epidemii (precum norovirusul sau hepatita A), transmiterea prin alimente nu este suspectată în cazul coronavirusului.

”De aceea este suficient să spălăm fructele si legumele înainte de a le consuma proaspete”, a mai precizat Ministerul.

Infomaţiile se bazează pe un studiu publicat în New England Journal of Medicine în 17 martie 2020.

sursa foto: Ministerul Sănătății

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Medici chinezi spun ca in aer rezista trei zile iar umiditatea si timpul ploios este un abitat Ideal.

    • Asta cu umiditatea e discutabila. Aparent cand e cald aparent umiditatea reduce raspandirea, si cand e rece o mareste. Asa se comporta si vechiul SARS, cu care seamana.

      Dar inca nu sunt clare lucrurile, inca se studiaza.

    • @Eba, Sursa? Sunt numeroase publicații științifice acreditate care spuneau inca de acum o luna ca SARS-COV2 nu rezista mai mult de 3 ore in aer! Mitul cu 3 zile este o minciuna gogonata.

  2. Cel mai mult rezista pe spitale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.