G4Media.ro

Casa Regală i-a suspendat distincția „Nihil Sine Deo” lui Sorin Cîmpeanu, în…

Foto: captură Agerpres

Casa Regală i-a suspendat distincția „Nihil Sine Deo” lui Sorin Cîmpeanu, în urma scandalului de plagiat, iar numele acestuia a fost șters pe pe lista oficială a personalităților decorate – surse

Casa Regală a României i-a suspendat distincția „Nihil Sine Deo” lui Sorin Cîmpeanu și i-a șters numele de pe lista celor care au primit decorația, de pe site-ul oficial al instituției, potrivit surselor Edupedu.ro. Acestea susțin că decorația este suspendată în acest moment, până la clarificarea situației, dacă verdictul de plagiat rămâne final, distincția urmând să fie retrasă definitiv. Fostul ministru primise decorația în 2018 „pentru întreaga activitate”. 

Retragerea numelui vine după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației în urma unui scandal de plagiat.

Reamintim că fostul ministru a recunoscut public că și-a trecut numele său pe cursul universitar al profesorului său coordonator, după ce acesta s-a retras din activitate, însușindu-și documentul academic. Asta după ce Emilia Șercan a dezvăluit plagiatul într-o anchetă publicată în pressone.ro.

Sorin Cîmpeanu a primit decorația în 2018, când era prim-vicepreședinte al partidului Pro România și rector al USAMV București. Fostul ministru și-a trecut decorația în CV la rubrica „premii și distincții”.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

 1. Perfect !

 2. Păcat că mereu sunteți cu un pas în spate, iar de cele mai multe ori dormiți… De asta, România nu mai poate deveni monarhie. Marea șansă pe care ați ratat-o a fost 10 august 2018. Noapte bună!

 3. Dacă tot i-o retrag, să i-o dea lui Duda, că el n-a avut ce să plagieze și deci, n-a plagiat.

 4. Mintea de pe urma…
  În plin scandal de plagiat a fost invitat la Elisabeta,iar întâlnirea descrisa pe site în termeni elogiosi. Între timp, știrea a fost scoasa.
  Mai bine mai târziu decât niciodata

 5. Bunicul acestei doamne duda a demisionat de doua ori, si tatal ei – inca o data, din postul de rege.

 6. „Casa regală a României”. Parcă România e republică prezidențială, nu oase domnești trăind în cârca poporului.

 7. Casa ve.nală e o gașcă de hoțți care trăiește din banii poporului. Care re.ge? Cioa.bă?