G4Media.ro

Casa din filmul „Singur acasă” este de vânzare

Sursa foto: captura video

Casa din filmul „Singur acasă” este de vânzare

Casa din Winnetka, Illinois, în care personajul Kevin McCallister (Macaulay Culkin) din filmul „Singur acasă” s-a luptat cu doi hoți ghinioniști în filmul din 1990, este scoasă la vânzare pentru prima dată după mai bine de un deceniu.

Prețul de listă a ajuns acum la 5,25 milioane de dolari, scrie The New York Times.

„Este o șansă de a deține o bucată de istorie cinematografică”, se arată în anunț.

Casa a fost vândută ultima dată în 2012 pentru 1,59 milioane de dolari.

Casa georgiană din cărămidă roșie, construită în 1921, se află la adresa 671 Lincoln Avenue, în suburbia Winnetka din Chicago, Illinois, unul dintre cele mai scumpe cartiere din Statele Unite, potrivit Realtor.com.

Cu o suprafață de 847 de metri pătrați, casa are patru șeminee, cinci dormitoare și șase băi, precum și o cadă cu hidromasaj interioară și exterioară.

Unele părți ale casei vor fi recognoscibile pentru fanii filmului – un clasic de Crăciun care a avut premiera în 1990 – în special exteriorul, dar și foaierul și scara principală unde Kevin McCallister, în vârstă de 8 ani, interpretat de Macaulay Culkin, merge la săniuș.

Echipa de filmare a lucrat la casă timp de patru luni în 1990, potrivit unui interviu, publicat în Vanity Fair, cu cuplul care deținea casa la acea vreme. Echipa a construit o scară exterioară spre subsol pe care un hoț, interpretat de Daniel Stern, se strecoară în film.

Dar, deoarece majoritatea secvențelor din interior au fost filmate pe platouri construite la un liceu din apropiere, o mare parte din casă arată semnificativ diferit față de felul în care este descrisă în film. Într-o scenă, de exemplu, Kevin este trimis în pod.

„La etajul trei? Este înfricoșător acolo sus”, spune el. În viața reală, la ultimul etaj se află un dormitor plin de lumină, precum și o baie cu cadă. Bucătăria renovată are un plan deschis, iar subsolul are un teren de baschet și un home theater.

După ce filmul a fost lansat în noiembrie 1990, vestea despre ce casă a fost prezentată în film a circulat rapid.

Chicago Sun-Times a relatat în ianuarie 1991 că aproximativ 400 de mașini s-au oprit în fața casei în ajunul și în ziua de Crăciun, potrivit familiei care locuia acolo la acea vreme. De atunci, casa a atras un flux de vizitatori care vin să facă fotografii.

Regizorii s-au întors la 671 Lincoln Avenue în 1991 pentru a filma câteva scene pentru „Singur acasă 2″: Lost in New York”.

În 2021, câțiva fani ai filmului „Singur acasă” au avut voie să petreacă o noapte în casa familiei fictive McAllister, în cadrul unei campanii de marketing Airbnb. Actorul Devin Ratray, care l-a interpretat pe fratele lui Kevin, Buzz, i-a primit pe oaspeți în casă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sa o cumpere statul român, nu se stie niciodata ce pofte de joacă de-a hoții si ștrengarul ii vin marelui răsfățat.