G4Media.ro

Carnea de porc a fost interzisă în cantinele școlare dintr-un oraș italian…

Carnea de porc a fost interzisă în cantinele școlare dintr-un oraș italian / „O favoare pentru familiile musulmane” vs. ”urmăm recomandările medicilor”

Consiliul municipal din Lodi, un oraș din Lombardia, la sud de Milano, a decis să interzică folosirea cărnii de porc în meniurile din cantinele școlare, iar de aici s-a declanșat o adevărată dispută politică, relatează Corriere della Sera.

Partidul de extremă dreapta Lega Nord acuză administrația că prin această decizie favorizează persoanele de religie musulmană. Decizia este motivată, în schimb, prin adresele transmise de autoritățile sanitare, care recomandă consumul de carne de porc în cantități moderate.

„Ați interzis carnea de porc în cantinele școlare doar pentru a face pe plac familiilor musulmane”, acuză Lega. Răspunsul primarului PD, Andrea Furegato, este însă sec: „Polemică inutilă, noi urmăm doar recomandările Ats”. Ats este echivalentul direcțiilor de sănătate publică din România.

Decizia de a elimina cârnații și mușchiul de porc din meniul școlilor din Lodi provoacă numeroase discuții în oraș. Prima care a semnalat asta  a fost ”leghista” din Lodi, Eleonora Ferri, care, în timpul ședinței consiliului municipal de săptămâna trecută, a prezentat o ordine de zi prin care îi cere primarului să ia măsuri cu societatea care se ocupă de serviciul de cantină școlară, având în vedere că aceeași măsură nu a fost adoptată și în alte comune din zona Lodi.

Primarul din Lodi, Andrea Furegato, și-a motivat decizia.

„Ceea ce am privilegiul de a administra este o realitate primitoare, puțin sensibilă la polemici și adesea silențios de harnică în viața de zi cu zi. Este regretabil că, între timp, spre deosebire de o parte a minorității care se distanțează de ceea ce s-a spus, există cei care, ca și Lega, nu numai că nu intervin, dar chiar deranjează parlamentarii europeni pentru a se plânge de absența șuncii și a șuncii în meniul actual al cantinei. O decizie luată în conformitate cu recomandările Ats, care a cerut, pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată, înlocuirea cârnaților cu alte surse de proteine, în timp ce carnea roșie din meniul de astăzi este cea de vițel”.

Europarlamentarul Lega Nord, Angelo Ciocca, este hotărât să aducă la Bruxelles o afacere pe care a definit-o ca fiind „incredibilă”, deoarece „în cele din urmă sunt discriminați copiii italieni, care ar dori să mănânce carne așa cum au făcut-o întotdeauna. O alegere nebună”, a transmis el.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Europa islamizată

  2. Sa vezi cand o sa interzica si pastele ca sigur le gaseste si la acestea ceva care nu este halal

  3. Eu una mi-as retrage de urgenta copilul din scoala fantoma. Asta nu se numeste discriminare,macaronarilor?

  4. Incredibil,musulmnii sa faca pe desteptii la ei acasa