G4Media.ro

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Papei Francisc și considerat a…

Sursa foto: Captură video

Cardinalul Pietro Parolin, secretar de stat al Papei Francisc și considerat a fi numărul doi în Vatican, va vizita orașul Iași

Secretarul de Stat al Sanctităţii Sale Papa Francisc, cardinalul Pietro Parolin, considerat a fi numărul doi de la Vatican, va efectua o vizită de două zile la Iaşi, în perioada 18-19 mai, potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Diecezei Romano-Catolică de Iaşi, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, înaltul oficial al Bisericii Catolice şi al Vaticanului va celebra Sfânta Liturghie din Ziua Tineretului la nivel diecezan, sâmbătă, 18 mai, organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la ridicarea la cinstea altarelor a episcopului martir Anton Durcovici.

Celebrarea va avea loc în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, la ora 11,30. La celebrare vor fi prezenţi PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, PS Petru Sescu, episcop auxiliar, PS Petru Gherghel, episcop emerit, precum şi ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop emerit. De asemenea, vor fi prezenţi peste 2.000 de tineri din toată dieceza.

„Cu ocazia comemorării a 10 ani de la ridicarea la cinstea altarelor a episcopului martir Anton Durcovici, Dieceza de Iaşi organizează mai multe evenimente în perioada 16-19 mai care vor marca mai multe sărbători: 10 ani de la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, 140 de ani de la înfiinţarea Diecezei de Iaşi, 5 ani de la vizita Papei Francisc la Iaşi şi 25 de ani de la vizita istorică a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea la Bucureşti. Evenimentul central care va marca toate aceste sărbători va fi Ziua Tineretului la nivel diecezan care se va desfăşura sâmbătă, 18 mai, la Catedrala ‘Sfânta Fecioară Maria, Regină’ din Iaşi. La această sărbătoare va fi prezent şi Eminenţa sa, cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sanctităţii sale Papa Francisc, care va prezida Sfânta Liturghie de la ora 11,30, în catedrala ieşeană. După-amiaza, în timpul festivalului tinerilor, cardinalul Parolin se va întâlni personal cu aceştia”, se menţionează în comunicatul de presă.

Potrivit aceleiaşi sursei, înaltul oficial al Bisericii Catolice şi al Vaticanului va vizita Centrul pentru vârstnici şi cel pentru persoane cu nevoi speciale coordonate de Congregaţia „Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe” şi, respectiv, de Congregaţia „Slujitorii Carităţii” – Opera Don Guanella din Iaşi.

De asemenea, cardinalul Pietro Parolin îl va întâlni pe Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei.

Oficialul de la Vatican şi îşi va încheia vizita în Dieceza de Iaşi duminică, 19 mai, după celebrarea Sfintei Liturghii cu toţi seminariştii din Dieceza de Iaşi, în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” de pe Copou, la ora 10,00, se mai arată în comunicatul menţionat. AGERPRES / (AS – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează