G4Media.ro

Cardinalul Lucian Mureșan: Biserica susține autoritățile statului ”prin rugăciune și prin îndemnarea…

Cardinalul Lucian Mureșan: Biserica susține autoritățile statului ”prin rugăciune și prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare” / Arhiepiscopul Bisericii Române Unite cu Roma transmite mesaj de încurajare pentru toți românii

Cardinalul Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, a transmis printr-o scrisoare deschisă un mesaj de compasiune, încurajare și speranță tuturor românilor, îndemnându-i să se alăture eforturile autorităților pentru a pune capăt pandemiei.

”Misiunea dificilă de a pune capăt acestei pandemii îi revine autorităților Statului, pe care Biserica le susține prin rugăciune și prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor necesare, pentru a se ameliora situația actuală și a preveni agravarea acesteia”, se arată în document.

Duminică, 24 octombrie în toate bisericile acestui cult se vor face rugăciuni ”pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească încercarea și să se îndure de noi”.

”Recomandăm tuturor să-i aibă prezenți în rugăciunea zilnică pe cei suferinzi, dar și pe cei care, prin misiunea lor, își expun sănătatea cu devotament și compasiune față de semeni”, se mai arată în mesaj.

Scrisoarea circulară a Preafericitului Părinte Cardinal Lucian referitoare la prezenta situație sanitară

Preasfințiile Voastre,

Cucernici Părinți,

Cuvioși călugări și călugărițe,

Iubiți credincioși,

Situația critică și criza sanitară prin care țara noastră trece din cauza pandemiei provoacă suferință în multe familii. Numărul deceselor crește îngrijorător, la fel ca cel al îmbolnăvirilor.

În această situație tragică, Biserica își exprimă ca întotdeauna compasiunea pentru cei aflați în suferință și transmite tuturor un mesaj de încurajare și de speranță. Sfântul Părinte Papa Francisc a afirmat în mesajul video difuzat pe data de 18 august 2021 că vaccinarea „este un act de iubire. A contribui astfel încât majoritatea populației să se vaccineze este un act de iubire. Iubire față de noi înșine, iubire față de rude și prieteni, iubire față de toate popoarele”.

Misiunea dificilă de a pune capăt acestei pandemii îi revine autorităților Statului, pe care Biserica le susține prin rugăciune și prin îndemnarea fiilor Săi la vaccinare și la respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor necesare, pentru a se ameliora situația actuală și a preveni agravarea acesteia.

Clipele de mare suferință prin care trecem ne îndeamnă să ne dedicăm și mai mult rugăciunii. În ziua de duminică, 24 octombrie a.c. se vor face în toate bisericile noastre rugăciuni pentru ca Bunul Dumnezeu să oprească încercarea și să se îndure de noi. Maicii Preacurate îi încredințăm soarta lumii și a omenirii, rugând-o să ne fie mijlocitoare la Fiul său și Mântuitorul nostru pentru ca să reverse peste noi și lume harurile sale.

Recomandăm tuturor să-i aibă prezenți în rugăciunea zilnică pe cei suferinzi, dar și pe cei care, prin misiunea lor, își expun sănătatea cu devotament și compasiune față de semeni.

Bunul Dumnezeu să vă ocrotească pe toți!

Cu arhierești binecuvântări,

⧾ Cardinal Lucian

Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

sursa foto: Vatican news

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Respect! Deci, se poate daca se vrea.

 2. O sa trec la Catolici.

  • La Catolici e și mai rău. Papa susține și căsătoriile LGBT și avorturile. Singurii care se împotrivesc tiraniei medicale aici în Canada sunt baptiștii.

 3. Bunicii dinspre mama erau geeco -catolici. Ar trebui sa-mi revad apartenenta.

 4. Parintele face ascultare, transmitand mesajul venit de la Papa Francisc pe care il apreciez la fel de mult ca si pe Patriarhul Daniel. Eu nu trec la catolici.

 5. Este rușinos când un prelat se amesteca în chestiuni medicale. Când ai de făcut o operație nu te consulți cu popii ci cu medicii, familia și propria conștiința.
  Foarte mult vor pierde catolicii ca se baga unde nu le fierbe oala. De aia bisericile din occident sunt goale, pt păcatele lumești ale popilor.

  • Ti-ai facut educatia religioasa doar in presa? Eu ii stiu foarte implicati in comunitate. Biserica Jaszczurówka este foarte vizitata.

  • Atat in comunitatea ortodoxa, cat si in comunitatea catolica, sa fie foarte clar.

  • Nici nu mai sunt amatori sa fie popi. Sunt preoți proveniți din emigranți, care mai au o slujbă,sa nu moara de foame

  • Bai Havrame,
   Spune tu la baieti aici, cum te scoti mai bine, ce e mai rentabil.
   Cumperi un sul de hartie higenica cu un sac de ruble sa te stergi la fund direct cu rublele?
   Nu-l mai bagati in seama pe ciolovecul asta.

  • pbs.org/video/brain-david-eagleman-episode-5-clip-5

 6. Alerta-Val de critici la adresa plavanului tradator Ciolannis pe pagina vicepresedintei comisiei europene:”Va mai reamintiti de ce am iesit noi in strada?Ficusul mutant a cedat acum in fata bandei lui Dragnea-ziare.com

 7. Nu sunt ateu,dar voi crede in ,,Dumnezeu”,cînd nu vor mai muri copii. Fără copii trăim sălbatic.

  • Cartea Urantia. De ce ar interveni Dumnezeu să elimine orice nu ne place noua? Dacă ești un om plăcut lui Dumnezeu( adică demn de a fi ales pentru a continua existenta după nașterea pe Terra( Urantia), nu contează la ce virsta mori. Dacă Dumnezeu ar interveni la rugăciunile noastre,nu ar mai fi nevoie de medici,de profesori, de munca. Am deveni niste legume

 8. Cartea Urantia. De ce ar interveni Dumnezeu să elimine orice nu ne place noua? Dacă ești un om plăcut lui Dumnezeu( adică demn de a fi ales pentru a continua existenta după nașterea pe Terra( Urantia), nu contează la ce virsta mori. Dacă Dumnezeu ar interveni la rugăciunile noastre,nu ar mai fi nevoie de medici,de profesori, de munca. Am deveni niste legume