G4Media.ro

Candidaturile Ucrainei și Moldovei: Charles Michel salută un „moment istoric”

Candidaturile Ucrainei și Moldovei: Charles Michel salută un „moment istoric”

Summitul organizat joi la Bruxelles, unde liderii UE vor discuta despre cererea de aderare a Ucrainei și Moldovei, va fi un „moment istoric ” pentru Uniunea Europeană, a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel, citat de CNN.

„Acest consiliu european este un moment istoric în plan geopolitic. Astăzi trebuie făcută o alegere care va afecta viitorul Uniunii Europene, stabilitatea noastră, securitatea noastră, prosperitatea noastră”, a declarat el, la sosirea la summit.

Liderii UE analizează dacă vor aproba sau nu decizia Comisiei Europene de săptămâna trecută de a acorda Ucrainei și Moldovei statutul de candidat la UE.

Președintele Consiliului European s-a declarat „încrezător” că liderii UE vor acorda statutul de candidat Ucrainei și Republicii Moldova și că vor „exprima o perspectivă europeană clară și puternică” pentru ambele națiuni.

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a salutat, de asemenea, ziua de joi ca fiind una „istorică”, exprimându-și „speranța” că statutul de candidat al Ucrainei va primi undă verde.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. ce anume e moment istoric?

    Nu se schimba nimic, Ucraina tot in afara UE ramane si in urmatorii 30 de ani

  2. Cata bucurie pe UE!!! Ți se face și silă…