G4Media.ro

Candidatul PNL la Sectorul 5, Cristian Băcanu, a depus plângere penală pe…

Candidatul PNL la Sectorul 5, Cristian Băcanu, a depus plângere penală pe numele actualului primar, Daniel Florea

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, este acuzat de mită electorală, de candidatul PNL, Cristian Băcanu (foto sus). Acesta a anunțat că a depus plângere penală pe numele lui Florea.

„Prin vot, cetățenii transferă dreptul lor de a decide în numele lor acelora care au soluții pentru problemele complexe ale societății. Prin vot, cei aleși își asumă responsabilitatea să lucreze în beneficiul celor care i-au votat, să le reprezinte interesele și să se asigure că viața cetățenilor este mai bună. Dacă acest echilibru fragil este încălcat, dacă votul cetățenilor este cumpărat dinainte, buna guvernare este pusă în pericol.

Politicienii care ajung în funcții cumpărând voturi au tot interesul să nu ridice nivelul de trai al cetățenilor, pentru a fi aleși și data viitoare în aceleași condiții. Degrevați de responsabilitatea de a lucra în beneficiul celor care i-au ales, politicenii care ajung în funcții dând mită electorală sunt preocupați doar să acumuleze bani negrii pentru voturile viitoare și deturnează fondurile publice de la investiții, la acțiuni de imagine fastuoase la adăpostul cărora pot fura în liniște.

Cel care primeste o pungă de făină, o găleată, un cupon de cumpărături sau o excursie la băi în schimbul votului, să nu se mire dacă viața lui nu se va schimba în bine după alegerea făcută. Prin gestul său de a lua astăzi mita electorală – căci în definitiv asta este, orice cuvinte am folosi să cosmetizăm realitatea – și-a vândut dreptul de a trăi mai bine mâine. Și nu doar dreptul lui de a trăi mai bine, ci și dreptul celorlați, a celor care aleg să nu se implice, care spun că votul lor liber nu are cum să se învingă voturilor cumpărate, care închid ochii când văd cum viitorul lor este tranzacționat de politicieni corupți și de cetățeni disperați.

Eu am ales să mă implic și să trag un semnal de alarmă. Am decis să nu admit ca viitorul cetățenilor sectorului 5 să fie cumpărat de un primar care nu a făcut nimic pentru ei și care a făcut totul pentru cei din gașca lui. Am depus la DNA plângere penală pentru mită electorală împotriva lui Florea.

Nu mă voi opri aici. Voi demasca orice încercare de deturnare a democrației și de cumpărare a voturilor în sectorul 5, pentru că doar așa se poate schimba destinul acestui sector!”,  a transmis Cristian Băcanu, conform digi24.

Sursa Foto: Facebook/Cristian Bacanu 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. După poza e avocat (da’ nu din ala ca-n filme).
  Partea nasoala e ca Florea primar la S5 e fost judecator si are prietenii lui pensionati de la DNA care lucreaza pentru el. Face cu bolta peste noi toti…
  Nu ai auzi pe unu’ sa spuna ca trimite Antifrauda peste ei… de la cine au cumparat tichetele, erau de masa sau cadou?

 2. Atâta a învățat (sa scrie denunțuri!!!)…atâta face!!!!(programe de dezvoltare????Nu prea cred!!!)

  • Mia:
   Zi zau ca nu postezi din scara blocului pt ca iar ti s-a prins fasolea in cratita si ai facut scrum costita ! Cu dreapta scrii la tableta iar cu stanga apesi pe ochiul stang fleica de porc scoasa din congelator ! :)))))))

   PS. Las ca pana maine trece iar carnea i-o gatesti lu barbatu-tau dar nu o mai arzi de data asta !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.