G4Media.ro

Candidatul de extremă stânga la alegerile prezidențiale franceze susține că Franța ar…

Sursa foto: Facebook / Jean-Luc Mélenchon

Candidatul de extremă stânga la alegerile prezidențiale franceze susține că Franța ar trebui să iasă din NATO pentru a-și restabili independența militară: „De ce să protejăm granițele Ucrainei?”

Franța trebuie să părăsească NATO pentru a-și restabili independența în afacerile militare, a declarat candidatul partidului de extremă stânga La France Insoumise („Franța nesupusă”) la alegerile parlamentare din aprilie, Jean-Luc Melenchon, într-un interviu pentru ziarul Le Monde.

„Trebuie să părăsim NATO”, a subliniat el. „În primul rând, aș dori să ne restabilim suveranitatea militară. Franța, care are forțe de descurajare nucleară, ar trebui să fie independentă și să nu depindă de SUA în ceea ce privește producția de arme”, a adăugat liderul La France Insoumise.

Potrivit acestuia, „o politică anti-rusă nu este în concordanță cu interesele Franței, un astfel de parcurs este periculos și absurd”.

„De ce trebuie să protejăm granițele Ucrainei?”, a spus el. „Vreau ca Franța să fie liberă de sindicate și să sprijine căi alternative de globalizare”, a adăugat politicianul de extremă stânga.

El a cerut, de asemenea, reducerea tensiunilor globale. Potrivit lui Melenchon, „discuțiile cu Rusia ar trebui să fie cuprinzătoare”.

Alegerile parlamentare din Franța vor avea loc pe 10, respectiv 24 aprilie.

Sursa foto: Facebook / Jean-Luc Mélenchon

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

 1. Ciumpalac a uitat ca Franta a capitulat in 2 saptamani. Independenta militara in Franta, doamne apara si ne pazeste! Hai postaci AURisti la atac. Vrea si Romania independenta militara? :))))

  • Unde ai facut tu scoala, bre, la fara frecventa, pe terenul de fotbal? De capitulat, nu a capitulat decat Germania. Neconditionat. Franta a semnat un armistitiu, nu a fost nici o capitulare.
   Numai unul si unul sunteti pe acest site. Toti neghiobii fara scoala 😀

  • In nici un caz nu am facut scoala unde ai facut-o tu:

   CAPITULÁ, capitulez, vb. I. Intranz. (Despre o armată, p. ext. despre un stat) A înceta ostilitățile și a depune armele. ♦ Fig. (Despre oameni) A da înapoi în fața piedicilor sau a greutăților; a nu mai continua o acțiune, o discuție; a ceda. – Din fr. capituler, lat. capitulare.

   Dar asa e cu sfertodoctii, sunt tupeisti si smecheri :))

  • Franta (francezii) nu au depus armele, ci au cerut, au obtinut si semnat un armistitiu. Nemtii au depus armele, au capitulat (la sfarsitul razboiului). Definitia ta copiata este buna, insa pentru cazul nemtilor, nu al francezilor.
   Mai invata tzukurel, mai invata 😉

 2. Ia-te de mana cu extrema dreapta si fugiti in Rusia. Oare de ce Anglo-Americanii au eliberat Franta de sub hitleristi? Nu puteau ataca direct Germania la debarcare? Libertatea se mentine prin solidaritate . La fel si democratia. Portugalia de ce e in NATO? Ca are sanse sa fie ultima eliberata de armata rosie !

  • Nici nu știam că există „extremă stânga”.
   Adică era, dar la fotbal

 3. A uitat flacaul cand s-au trezit cu hitler in casa

 4. Sigur e candidat in Franta? pare un discurs al unui deputat rus „SUA e naspa, de ce sa pazim Ukraina, sa colaboram mai bine cu Rusia

  • Au si fernadeii Cacalin Jorjicul lor……..deh ….politica de nasucuri in dos la mujicii……..experti in achizitii de ceasuri si paltoane pe gratis si repede cand vin in vizita.

 5. Ori se vrea globalizare, ori nu! Și nu se va face Intr-o singura zi, de la 12 noaptea, ci progresiv, că de aia se cheamă unii progresiști!
  Pa scurt, la început Rusia globalizează ce e pe lângă ea, China ce e pe lângă ea, și ce o mai fi om vedea. Adica cine ne globalizează pe noi, UE! Cine e vânzătorul și cine e cumpărătorul!
  Viva la vida!

 6. Mai tare e aia cu „Franța liberă de sindicate” 🤣🤣
  Bine, „extrema stângă”……….

 7. E inca unul platit de rusi, care finanteaza extremele.

 8. Nu e ca si cum Macron protejeaza granitele Ucrainei :))

 9. Un caraghios, este la 8% in sondaje.

 10. Ratatul asta ar sta capra la nemti in al doilea razboi mondial

  • cu noi, romanii. Am reusit sa ne tradam ambii alitati, in acelasi razboi. Neam de sulfe tradatoare, asta suntem. EI nu au tradat pe nimeni. Capitulare nu inseamna tradare.
   Tradatori, au fost romanii. Caz unic in al 2lea razboi mondial.

 11. pt qed franța a capitulat în 1940, în urma unei ședințe de guvern largită l care a participat și președintele . Primul Ministru și de Gaulle au fost partizanii retragerii în colonii șiu continuării rezistenței , președintele , Petain și majoritatea partizanii capitulării. Împotriva lui Hitler cine nu a capitulat a câștigat, inclusiv de Gaulle. În 1918 după ce Rusia, naționaliștii ucraineni și România au capitulat prin păcile de la Brest Litovsk și București Franța a continuat rezistența și a căștigat, bineânțeles nu singură

  • Franta a cerut un armistitiu, prin Petain. Si l a semnat pe 22 iunie. Nu a capitulat niciodata. In toata istoria ei.

 12. Pentru ca, mai extrema stanga, nu ati protejat nici granitele Cehoslovaciei, Poloniei, Romaniei (tari cu care aveati tratate) si v-ati ales cu peste 785.000 de morti.

  • Ia mai citeste tu cum a inceput al 2lea razboi mondial si pentru ce au declarat razboi Germaniei, Franta si Marea Britanie. Numai unul si unul pe aici, toti mari istorici 😀

 13. Asta nu știe sau a uitat că americanii i-au eliberat de nemți în cele două războaie mondiale.FARA NATO ,rușii hartanesc Franța într-o săptămână.

  • In 1ul razboi mondial, nu au „eliberat” americanii Franta. Daca repeti ca un papagal ceea ce citesti scris de altii, nu inseamna ca s a si intamplat asta 😀

 14. Are figura de rus.

  • Nu ca noi romanii, care spunem „oui” si „horloge”. Numai unul si unul 😀

 15. Asta a incurcat rusa cu franceza

 16. Ăsta are covid la creer.