G4Media.ro

Candidatul de extremă dreapta Eric Zemmour, sub anchetă penală după ce a…

Sursa foto: Twitter / Eric Zemmour

Candidatul de extremă dreapta Eric Zemmour, sub anchetă penală după ce a trimis mii de SMS-uri membrilor comunităţii evreieşti din Franţa, înaintea alegerilor prezidențiale

În ajunul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa, polemistul extremist de dreapta Eric Zemmour a trimis vineri 8 aprilie, mii de SMS-uri evreilor din Franţa. Ori, acest lucru este interzis prin lege. Parchetul din Paris a deschis marţi o anchetă penală iar Comisia naţională a informaticii şi libertăţilor (CNIL) a lansat şi ea o procedură contra candidatului partidului Reconquête! care a obţinut 7% din sufragii la primul tur al prezidenţialelor, transmite RFI România.

Ancheta penală deschisă de Parchet s-a făcut pentru foarte multe capete de acuzare. «Detenţie, conservare, înregistrare, transmisie de date cu caracter personal în afara cazurilor prevăzute de lege, comunicarea unui terţ fără autorizaţie şi deturnarea unui fişier de date cu caracter personal». Tot atâtea acuzaţii pentru care codul penal prevede 5 ani închisoare şi 300.000 de euro amendă. Pe plan administrativ, Eric Zemmour riscă 20 de milioane de euro amendă.

Scandalul a început vineri 8 aprilie, înaintea primului tur al prezidenţialelor din Franţa. Mii de evrei francezi au primit în acea zi un SMS scurt în care scria «Bună ziua, am scris acest text pentru Dvs» urmat de un link spre o pagină de internet editată de partidul Reconquête! al lui Eric Zemmour. Pagină pe care era un lung text intitulat «Mesajul lui Eric Zemmour adresat francezilor de religie iudaică». Un text în care candidatul extremist de dreaptă, el însuşi evreu de origine algeriană, denunţă felul în care evreii sunt trataţi în Franţa.

Articolul complet pe RFI România

Sursa foto: Twitter / Eric Zemmour

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Iaca se înarmează NATO până-n dinți. Extra bonus Germania. GG Putin, mare strateg, mare caracter.

 2. Ce face Grecia într-un an, Romania nu face nici in 4!

 3. Deci .. sãrãcutza Gregie poate 🦾🥶

 4. Cum?! Grecii nu se inarmeaza tot cu F-16-uri la mana a 3-a, fabricate acum 40-50 de ani si pe care sa plateasca sute de milioane de dolari?? Pai de ce nu iau exemplul nostru bun?!

  • Grecii au vreo 150 de F-16 de la A/B pana la variante noi desteptule , cand ai bani e normal sa vrei altceva. Noi avem ce ne permitem si sunt mai mult decat ok pt nevoile noastre papagalule.

  • O laie, bolșevicii noștri PCR-USL ii întrec cu mult pe greci la furat și la mâncat c’at 😂😂😂

  • Sute de milioane? Tu ai idee cat costa un Rafale? Cam 110M de euro. Deci cat costa 10? Peste un miliard.

  • Așteptăm și noi să cumpărăm mai repede cele 32 avioane modernizate F-16 Fighting Falcon norvegiene împreună cu cele 17 portugheze urmând să ne ducă la un total de 49 aparate F-16 care să ne ofere cât de cât o prestanță în domeniul aviației de luptă, chiar dacă nu ne putem compara cu Grecia sau alte state din regiune.

 5. Incet incet, realizam cu totii, cat de neinsemnati suntem, ca popor si conducatori. Aparati de altii, cumparand junghiuri la mana a 3a, platind americanilor miliarde pe sisteme care nici nu au ajuns inca in tara.