G4Media.ro

Candidații prezidențiali ai dreptei și extremei drepte au criticat arborarea drapelului UE…

Foto: captură video

Candidații prezidențiali ai dreptei și extremei drepte au criticat arborarea drapelului UE în locul celui francez la Arcul de Triumf din Paris

Lidera Reunirii Naționale, Marine le Pen, a declarat că va ataca decizia guvernului luată cu prilejul preluării de către Franța a președinției rotative a Uniunii Europene în fața Consiliului de Stat, cea mai înaltă instanță administrativă a țării.

„Este un adevărat atac la identitatea patriei noastre, cât și a acestui monument care onorează gloriile noastre militare, adăpostind rămășițele Ostașului Necunoscut și care de fapt constituie un cenotaf în memoria tuturor morților pentru Franța, întruchipează inima care bate a Națiunii noastre. și memoria noastră comună”, se scrie într-un comunicat de presă emis de lidera RN.

Ea a arătat cu degetul către președintele Franței, Emmanuel Macron, spunând că o astfel de decizie nu putea fi luată „decât la ordinul său direct”.

„Emmanuel Macron, cu această ocazie, a trădat încă o dată îndatoririle funcției sale și și-a demonstrat încă o dată disprețul arogant față de istoria noastră, din motive de ambiție personală”, a spus ea.

Candidata la președinție din partea partidului Les Republicains, de centru dreapta, Valerie Pecresse a criticat și ea arborarea.

„Prezidarea Europei da, ștergerea identității franceze nu! Îl rog solemn pe Emmanuel Macron să ne rearboreze tricolorul alături de cel al Europei sub Arcul de Triumf. Datorăm aceasta tuturor luptătorilor noștri care și-au vărsat sângele pentru el”, a scris Pecresse pe Twitter.

„Arcul de Triumf sub Macron: după răvășire și împachetare, ofensa”, a scris la rândul său, pe Twitter, candidatul extremei drepte la președinție Eric Zemmour.

„Drapelul francez va fi evident rearborat”, a răspuns secretarul de stat pentru Afaceri Europene Clément Beaune, denunțând „polemicile sterile”

Sondajele de opinie pentru primul tur al alegerilor prezidențiale din 10 aprilie îl dau pe primul loc pe centristul Macron, în timp ce Le Pen, Pecresse și Zemmour sunt dați la luptă pentru locul doi, calificativ în cel de-al doilea tur din 24 aprilie.

Sursa: BFM TV

Foto: captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ca de obicei, extrema dreaptă finanţată de Putin vine cu subiecte care nu interesează pe nimeni, ca să distragă atenţia de la propria incompetenţă.

 2. Sincer mă bucur, extremiștii vorbesc la bec!

 3. Cum adica sa *rearboreze* steagul Frantei? Drapelul Frantei nu era arborat la Arcul de Triumf din Paris, asa cum e in Bucurestiu, de exemplu. O simpla cautare de imagini pe goagal ne arata clar acest lucru. Pe de alta parrte, extremistii astia sosocari francezi n-au avut nimic de obiectat cand, recent, Arcul de Triumf din Paris a fost total acoperit cu o prelata de catre un artist. E clar: șoșocari există și-n Franța.

 4. „…și a acestui monument care onorează gloriile noastre militare,”
  Care glorii frate? Ca in ultimele sute de ani v-au bătut toti si a fost nevoie de americani sa va salveze in ultimele doua războaie mondiale.

  • Pentru francezi și Napoleon este erou național, deși a fost doar un dictator și un cotropitor pe carel- au snopit rău de tot rușii și englezii .Eroi au fost cei din rezistența antifascistă și generalul De Gaulle.

  • Eroi au fost multi. La „glorii” stau mai rau…

 5. Au ajuns la faza cu steagurile patriei ? Din cate cunosc in noaptea de anul nou fracnezi nu au dat foc la masini din patriotism , cel mai probabil au o problema cu nivelul de trai.