G4Media.ro

Candidații pentru funcțiile de director care nu se pot prezenta la proba…

Candidații pentru funcțiile de director care nu se pot prezenta la proba scrisă din cauza carantinei sau infectării cu COVID-19 vor susține examenul într-o sesiune extraordinară, anunță Ministerul Educației

Ministerul Educaţiei anunţă organizarea unei sesiuni suplimentare a concursului pentru ocuparea posturilor de director în unităţile de învăţământ, pentru candidaţii înscrişi care nu se pot prezenta la proba scrisă din 15 octombrie din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării. Sesiunea suplimentară va avea loc în 28 octombrie.

Vineri, de la ora 10:00, se va desfăşura proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Ministerul Educaţiei a precizat că accesul candidaţilor în săli va fi permis în intervalul orar 9:00-9:30.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacităţile cognitive şi de leadership, circa 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

„Având în vedere identificarea unor situaţii de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaţilor, Ministerul Educaţiei va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidaţii care transmit comisiei judeţene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16.30, o solicitare însoţită de raportul medical/ decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceştia sunt plasaţi în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data şi ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiţie obligatorie de participare la sesiunea specială”, a transmis ministerul.

Astfel, Ministerul Educaţiei va face modificările corespunzătoare în Ordinul nr. 4.597/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce, mai contează meritocratia/ competența în sistemul de învățământ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.