G4Media.ro

Când începe construcția autostrăzilor A7 și A8: După decembrie 2023, respectiv în…

Sursa foto: Pixabay

Când începe construcția autostrăzilor A7 și A8: După decembrie 2023, respectiv în 2024 / Cele două proiecte au finanţare prin PNRR

Consilierul ministrului Transporturilor Cătălin Urtoi susţine că pe autostrada A7 Ploieşti-Paşcani lucrările încep în acest an, iar în cazul autostrăzii A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş „prima lopată” o vom vedea în anul 2024, informază News.ro.

Cătălin Urtoi a scris, vineri seară, pe Facebook că este întrebat tot mai des când vor demara lucrările la A7 şi A8, el precizând că pe unul dintre loturile sectorului Ploieşti-Buzău şantierul va fi deschis în a doua parte a acestui an.

„Dacă vorbim despre A7, prima lopată o vom vedea pe lotul 2 de pe sectorul Ploieşti-Buzău, după semnarea contractului şi ordinul de începere, adică anul acesta, undeva în trim. III, poate chiar şi mai devreme. În continuare vor primi prima lopată şi celelalte loturi până la Paşcani, pe măsură ce se vor finaliza licitaţiile, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023. Acesta este termenul final de semnare a contractelor prin PNRR şi nimeni nu-şi poate permite ratarea acestei finanţări, indiferent de culoarea politică! Ar fi sinucidere curată!”, a susţinut Cătălin Urtoi.

În ceea ce priveşte capetele A8, respectiv Leghin-Moţca şi Târgu Mureş-Miercurea Nirajului, Urtoi a afirmat că „prima lopată” o vom vedea abia în 2024, după finalizarea proiectării.

„După decembrie 2023, adică în 2024, prima lopată va fi pe toate loturile de pe A7 şi A8, care au finanţare prin PNRR. 2024, 2025 şi până în august 2026 vor fi doi ani şi opt luni, în care vom realiza aceste proiecte de autostradă prin PNRR, din Moldova. Este perfect realizabil, mai ales că vorbim de o împărţire pe loturi mici în faza de execuţie (până în 30 km), nu avem lucrări de artă complexe, iar contractele vor avea ca termen de realizare între 20-30 luni. Nu avem voie să ratăm. Atât cât voi fi la Ministerul Transporturilor, voi face tot ce ţine de mine, chiar dacă voi supăra pe unii prin insistenţă, pentru a îndeplini acest target!”, a mai scris Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor.

Urtoi a fost numit în acest post în urmă cu câteva luni, după ce timp de câţiva ani a iniţiat în calitate de lider al unei asociaţii civice mai multe acţiuni de protest faţă de lentoarea construcţiei de autostrăzi în Moldova.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Mda…motiv nou de minciuna si promisiuni :))))

 2. Urtoi se dadea in anii trecuti mare activist pentru autostrada A8, criticand PSD pentru lipsa autostrazilor in Moldova, fiind sef la Asociatia „Impreuna pentru A8”, dar s-a combinat cu Ciuma Rosie si minte ca pesedistii.
  A inceput sa cocheteze cu politica in momentul in care a candidat fara succes anii trecuti la primaria Iasi din partea unui partid obscur, injurand puternic PSD, dupa care – acum cateva luni – a sarit chiar in tabara PSD, fiind consilier personal al plagiatorului Grindeanu.
  O lichea oportunista!

 3. Ce papagal. Auzi la el „prima lopata”….Pai daia ba gunoaielor nu avem autostrazi, ca voi le construiti la lopata🤣.

  • Eu sunt curios cine vor fi Lopătarii. Focurile de artificii sunt arvunite deja, invitaţiile la pozari au fost trimise, utilajele închiriate pentru 4 ore jumate, că mai mult nu-şi permit clovnii.

 4. Ce papagal. Auzi la el „prima lopata”….Pai daia ba gun oaielor nu avem autostrazi, ca voi le construiti la lopata🤣.

 5. Ce pap agal. Auzi la el „prima lopata”….Pai daia ba gunoaielor nu avem autostrazi, ca voi le construiti la lopata🤣.

 6. Deci abia peste 2 ani abia se incepe vă dați seama cat de greu se mișcă în Germania se toarnă ziua și noaptea iar la noi durează doi ani că sa incepem o autostradă ceva normal suntem în România

 7. Vizionarii nostri incep sa construiasca cand de fapt ar trebuii sa termine….

 8. Dute ba ca nu esti sanatos la cap.Cum naiba sa o termine in 3 ani ?Cel putin tronsonul Letcani-Tg.Frumos din A8 trebuia deja facut.Pana in 2024 nu mai au unde sa mai circule masinile,deja e saturata ruta.In Tg. se aduna din toate judetele vecine,sa vezii acolo ambuteiaje,35Km facuti in 2 ore.In 2024 baga astia banii din PNRR?Nu mai bagati mana si treceti la treaba,va dau astia banii si voi nu-i luati ca nu puteti sa-i bagati la buzunar.

 9. Cu LEPADATURA PSD-ista de la Min Transporturilor VOM PIERDE NULTI BANI pentru nerealizarea lucrarilor !La Auostrada Moldovei ; lucrarile SUNT INTARZIATE cu cel purin 6 luni datorita INDOLENTETI ministrului CARE SE OCUPA DE „ARANJAREA ilegala” a cumnatei ca inspector scolar SI NU DE INCEPEREA LUCRARILOR LA aUTOSTRADA mOLDOVEI !! Mod de lucru „Marca PSD” !
  Toata :hartzogaria legala ERA FACUTA DIN 2021 DAR A VENIT LEPADATURA psd-ISTA mINISTRU SI AU APARUT masivele intarzieri !