G4Media.ro

Când încep lucrările de reabilitare a Pieței Unirii din Capitală/ Nicușor Dan:…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Când încep lucrările de reabilitare a Pieței Unirii din Capitală/ Nicușor Dan: Nu mai devreme de un an. Trebuie să facem deasupra / Este o necesitate

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală, iar acolo vor fi realizate mai multe lucrări, inclusiv consolidarea planşeului, transmite News.ro

„Piaţa Unirii va intra într-o reabilitare totală şi care este făcută de Primăria Sectorului 4. Primăria Sectorului 4 a făcut şi o expertiză, dar trebuie să avem un dialog pentru că ei trebuie să facă dedesubt, şi-au asumat, Consiliul General, la fel, le-a dat să facă”, a afirmat Nicuşor Dan, duminică la Digi 24.

El a fost întrebat când va începe această lucrare. „Nu mai devreme de un an. Trebuie să facem deasupra”, a răspuns primarul Capitalei.

Întrebat de ce reabilitează acum Piaţa Unirii, dacă urmează alte lucrări pentru un an, Nicuşor Dan a replicat: „Este o necesitate”.

„Evident că se va lucra la trotuare. În momentul ăsta lucrurile sunt absolut deschise. Acolo sunt trei lucruri. Este necesitatea de a consolida planşeul. Şi acolo există două soluţii, teoretic şi practic, asta ne vor spune inginerii când vor finaliza studiul de fezabilitate şi expertiza. O soluţie este să spargi tot pe lângă traseul Dâmboviţei să spargi tot şi va fi un şantier deschis. Şi există o posibilitate şi teoretic şi practic ca această consolidare să se facă de sus în jos şi să nu se afecteze suprafaţa”, a completat primarul Nicuşor Dan.

Primarul a explicat că în acea zonă este nevoie ca şi Apele Române să aibă propriul proiect.

„În al doilea rând, acolo există o gâtuire şi de asta este absolut esenţial ca la discuţii să fie Apele Române, care se ocupă de cursul Dâmboviţei. Acolo este o gâtuire dată de numeroasele intervenţii din Piaţa Unirii şi există nişte normative pentru cursuri de apă în ipoteza unor inundaţii, deci Apele Române trebuie să aibă propriul lor proiect pentru scurgerea apei prin Piaţa Unirii. Pe de altă parte, avem un studiu de fezabilitate pentru prelungirea liniilor de tramvai, cele care ajung la Sfântul Gheorghe şi cele care ajung la Mitropolie astfel încât să facem….”, a mai transmis primarul Capitalei.

Edilul general a fost întrebat dacă tramvaiul va trece prin Piaţa Unirii.

„O să ne spună un studiu de fezabilitate, aşa cum intuiesc eu, fără să am competenţe, cea mai bună soluţie, acolo este un dreptunghi, să meargă pe cele două laturi ale dreptunghiului unde şi este în momentul de faţă bandă pentru autobuz”, a declarat Nicuşor Dan.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...