G4Media.ro

Cancelarul austriac se oferă să găzduiască întâlnirea SUA-Rusia la Viena/ Sebastian Kurz:…

Cancelarul austriac se oferă să găzduiască întâlnirea SUA-Rusia la Viena/ Sebastian Kurz: În mod tradiţional am avut întotdeauna un contact bun cu Estul. Noi suntem neutri

Pe fondul creşterii tensiunilor dintre Statele Unite şi Rusia, cancelarul austriac Sebastian Kurz a oferit sprijinul ţării sale ca gazdă pentru o posibilă întâlnire între liderii celor două ţări, relatează sâmbătă DPA, preluată de Agerpres.

„Suntem deja în contact cu partea rusă şi cea americană, dacă ar trebui să fie într-adevăr o astfel de întâlnire”, a declarat Kurz într-un interviu pentru podcastul „Morning Briefing” găzduit de jurnalistul german Gabor Steingart.

Într-un apel telefonic în această săptămână, preşedintele SUA Joe Biden i-a sugerat liderului rus Vladimir Putin să se întâlnească pentru un summit într-o terţă ţară, de preferinţă în Europa în timpul verii.

Kurz a spus că rolul său într-o posibilă întâlnire nu trebuie supraestimat întrucât el nu este mediator.

„În mod tradiţional am avut întotdeauna un contact bun cu Estul. Noi suntem neutri şi, prin urmare, poate de asemenea un interlocutor binevenit pentru Rusia”, a declarat Kurz.

Anterior, Finlanda şi-a declarat deja dorinţa de a organiza o posibilă întâlnire. Un summit între Putin şi fostul preşedinte american Donald Trump a avut loc deja la Helsinki în 2018.

Chestiunea rămâne deschisă dacă Putin va accepta invitaţia. Puţin după ce a fost lansată, Washingtonul a impus noi sancţiuni Rusiei şi Moscova a reacţionat cu interdicţii de călătorie vizând oficiali de rang înalt ai guvernului SUA.

Kurz a avertizat de asemenea împotriva escaladării conflictului în estul Ucrainei. Kurz a spus că nu acceptă declaraţia părţii ruse că mişcările trupelor de-a lungul frontierei ucrainene sunt un exerciţiu normal.

„Situaţia umanitară este extrem de rea”, a declarat el, adăugând că fiecare confruntare mai puternică pe linia de contact ar creşte suferinţele.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Austria are un contact mult prea bun cu estul pentru a fi considerată neutră.

  2. Ma intrebam eu de ce insista Bode cu trenurile de badante catre Viena in aprilie 2020. De la neutralitate ni se trage.

  3. Culmea ironiei, țara care l-a dat pe Hitler se vrea neutră !

  4. Culmea ironiei, țara care l-a dat pe Adolf se vrea neutră !

  5. kennedy cu hrusciov s-au intalnit in Viena prin 60.

  6. Da, Austria este neutra…vorba vine. Neutra spre Rusia. Scandalul serviciilor secrete si limitatea accesului la informatiile clasifificate (doar cele care se pot distribui) ale NATO, e cel mai bun exemplu de neutralitate a Austriei. Adica Rusia a “penetrat” si Austria s-a conformat. Niste jegosi, care i-au corupt pe ai nostri si pe altii si acum traiesc bine…

    • Cu atatia ministrii kgb-isti, sigur este „neutra”. Mai are putin si se cere in Comunitatea statelor independente. Hi, hi, hi !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.