G4Media.ro

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că restricțiile vor fi menținute în Germania…

Sursa foto: Bundesregierung

Cancelarul Angela Merkel a anunțat că restricțiile vor fi menținute în Germania până când 60-70% din populație va avea imunitate la SARS-Cov2

Cancelarul Angela Merkel a insistat duminica aceasta că este important să fie menţinute unele dintre restricţiile antiepidemice în Germania până când între 60% şi 70% din populaţie va avea imunitate la SARS-CoV2.

Într-o înregistrare video în care răspunde la întrebările cetăţenilor cu prilejul zilelor porţilor deschise la guvernul german, Merkel a recunoscut că unele dintre măsurile introduse în noiembrie sunt amare şi dure, dar necesare pentru a ţine sub control pandemia.

„Ştim de la alte epidemii că virusul a fost mai mult sau mai puţin învins când între 60% sau 70% din populaţie a avut imunitate, fie pentru că (oamenii) s-au vindecat, fie pentru că au fost vaccinaţi. Atunci pot fi ridicate toate restricţiile. Până atunci trebuie să trăim cu unele restricţii impuse de virus”, a explicat Merkel, conform Agerpres.

Cancelarul german nu a indicat niciun orizont de timp cu privire la ridicarea restricţiilor, dar şi-a exprimat speranţa că în curând primele vaccinuri vor fi autorizate. În Germania, s-au infectat până în prezent circa 660.000 de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ 0,8% din populaţie, notează EFE.

În continuare, Merkel a explicat că va începe perioada de vaccinare după un plan definitivat în prezent de guvernul federal şi de cele 16 landuri, cu sprijinul tehnic al mai multor organisme independente, precum comisia permanentă pentru vaccinuri, Academia de Ştiinţe Leopoldină şi Comisia Etică.

Merkel a menţionat că, în principiu, mai întâi vor fi vaccinaţi lucrătorii din căminele de bătrâni, medicii şi persoanele care fac parte din categoriile de risc, „care sunt mulţi în ţara noastră”. Procesul de vaccinare va depinde de numărul vaccinurilor disponibile şi de perioada de imunitate pe care o generează. Nimeni nu va fi obligat să se vaccineze, va fi decizia fiecăruia, a insistat cancelarul german.

Sursa foto: Bundesregierung

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Ne vom imuniza la relanti si cu multe pene de motor.

  • Cu frina trasa, ca sa nu ameteasca sistemul sanitar.

  • cine contorizeaza procentele ?

   care organism INDEPENDENT va verifica acuratetea datelor statistice ?

   bre, # kondensatorilor, acesta este RAZBOIUL PERPETUU.

   vom.merge victoriosi.catre cele mai.inalte culmi ale progresului si.civilizatiei.cu.masca pe mufa, pe moarte calcand

   vai si amar de.cei 50 de.ani pe care ii veti trai in „normalitatea” asta distopica

 2. Iată în sfârșit o afirmație cinstită de la un guvern. Werner, ai legătura.

 3. Tanti Merkel avem un specialist, pe nume @Bug, care sigur are ceva de comentat, ai legatura cap de melc.

 4. Doamna Merkel stie mai mult decat un imunolog.

 5. Intrebare intrebatoare: cum stii ca ai atins pragul? Ca cine stie, poate ca epidemia incepe sa oboseasca pe la 40-45%.
  Intreb asa, doar ca sa stirnesc rumoare.

 6. Nu știu exact la ce se referă. Daca se referă până când 60-70% vor fi vaccinati, poate însemna un an, doi. Daca se referă la imunitatea dobândită prin boala, asta va fi niciodată pentru că imunitatea nu tine decat câteva luni.
  Cel mai bine e sa lase epidemiologii sa explice științific când se pot ridica restricțiile.

 7. Tanti Merkel nu face decât să anunțe persoanele interesate (a se citi cu interese în afacere) că big pharma va continua vreme de câțiva ani (câți? cât vor mușchii lor…) să jefuiască la propriu guvernele lumii, sub pretextul măsurilor obligatorii ce trebuiesc luate pentru oprirea plandemiei. Măsuri pe care, dacă nu le respecți, riști să te coste cât nu face.. Undă verde și pentru afaceriștii pe picior mare din mediul online și plăcuță suedeză pe botul micilor producători de pretutindeni. Capul la fund, vă rog, pauza s-a terminat..