G4Media.ro

Canalul Duma TV al camerei inferioare a Parlamentului rus, blocat pe YouTube…

Sursa foto: Unsplash/ Christian Wiediger

Canalul Duma TV al camerei inferioare a Parlamentului rus, blocat pe YouTube / Oficialii ruși și-au exprimat indignarea

YouTube a blocat televiziunea Duma TV, care transmite din camera inferioară a Parlamentului rus, decizie care a atras un răspuns indignat din partea oficialilor ruşi, care au spus că cel mai popular serviciu de streaming din lume (difuzare video) s-ar putea confrunta cu restricţii ca măsură de retorsiune, relatează news.ro, conform Reuters.

Un mesaj postat sâmbătă pe YouTube preciza că Duma TV a fost ”închis pentru o încălcare a termenilor şi condiţiilor YouTube”.

YouTube, deţinut de Alphabet Inc’s, a fost supus presiunii din partea Roskomnadzor, autoritatea de reglementare în domeniul mass-media, iar oficialii au răspuns rapid.

”Din câte se pare, YouTube şi-a semnat singur mandatul. Salvaţi conţinut, transferaţi-l pe platformele ruseşti. Şi, grăbiţi-vă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, prin Telegram.

Roskomnadzor a precizat că a cerut Google să restabilească imediat accesul la canalul Duma.

”Compania americană de IT aderă la o poziţie pronunţată anti-rusă în războiul informaţional declanşat de Occident împotriva ţării noastre”, a comunicat Roskomnadzor.

Google nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta incidentul.

Vyacheslav Volodin, purtătorul de cuvânt al Dumei, a afirmat că demersul YouTube este o dovadă suplimentară a încălcării drepturilor şi libertăţilor de către Washington.

”SUA doresc să obţină un monopol în promovarea informaţiilor. Nu putem lăsa să se întâmple acest lucru”, a transmis Volodin pe Telegram.

Rusia a restricţionat deja accesul la Twitter, Facebook şi Instagram, de când a trimis mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie.

Rusia a încercat anterior să interzică aplicaţia de mesagerie Telegram, folosită acum pe scară largă de oficiali, dar a ridicat interdicţia la jumătatea anului 2020.

Unele canale mass-media din Rusia au considerat mişcarea ca pe o capitulare, dar Roskomnadzor a menţionat că a acţionat în aşa manieră, deoarece fondatorul rus al aplicaţiei, Pavel Durov, era pregătit să coopereze în combaterea terorismului şi a extremismului pe platformă, relatează news.ro

Sursa foto: Unsplash/ Christian Wiediger

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nu le place cenzura.

  • Si în Românistanul „ieuropean” .. numai Dume tv $€koori$t3 aka Felix,SOV, Ghitzã trompete de interese ..

  • $€koori$t3

 2. Eh, cine se mai uită la dumele sovietice? :)))))

  • Zici ca-i bancul cu ala pe care-l suna nevasta ,ca cica pe autostrada pe care circula el e un nebun care conduce in viteza pe contasens
   Unu’….?!!! TOTI sunt pe contrasens!

  • +1 :)))))

 3. Ciuma TV trebuia de mult interzisa chiar daca se supara Carciuma de Stat

 4. Zaharova era tot beată cand amenința YouTube?