G4Media.ro

Canada anunță că va cumpăra un sistem de apărare antiaeriană NASAMS din…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Flickr - Soldatnytt

Canada anunță că va cumpăra un sistem de apărare antiaeriană NASAMS din SUA și îl va dona Ucrainei

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat marţi achiziţionarea unui sistem de apărare antiaeriană din Statele Unite în vederea donării acestuia Ucrainei, transmite AFP, citată de Agerpres.

Acesta este primul sistem antiaerian NASAMS pe care Canada îl oferă Ucrainei, a spus Ottawa, care evaluează valoarea acestei donaţii la 406 milioane de dolari canadieni (282 milioane de euro). Anunţul a fost făcut după o întâlnire bilaterală între premierul Justin Trudeau şi preşedintele american Joe Biden în capitala Mexicului.

Acest sistem de apărare este destinat contracarării bombardamentelor masive ruseşti care vizează infrastructura critică ucraineană.

„Este prioritatea numărul unu. Acesta este motivul pentru care Canada cumpără un sistem avansat de rachete sol-aer din Statele Unite pentru a-l dona Ucrainei”, a explicat Anita Anand, ministrul canadian al Apărării, după ce a discutat cu omologul său ucrainean.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat anunţul.”Vă mulţumim că ne ajutaţi să ne protejăm cerul. NASAMS pe care Canada l-a procurat pentru noi va fi un scut solid pentru oraşele şi cetăţenii noştri”, a spus el pe Twitter.

Acest sistem de apărare antiaeriană se adaugă blindatelor, obuzierelor, muniţiei şi hainelor de iarnă pe care Canada le-a furnizat Ucrainei pentru a ajuta la respingerea invaziei ruse.

Mai multe ţări au furnizat deja sisteme antiaeriene Kievului, precum Statele Unite, Norvegia, Spania, Germania şi Franţa.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. ❤️🇨🇦

 2. Bravo! Omenirea trebuie sa stranga randurile in fata totalitarismului!

 3. De la Justin, frate cu nașu’, pentru jinerica volodimir!

  La lăutari nimic?

  • Felicitări Canadei, rusnacule!

  • @cotea
   Degeaba te guduri, câinii nu primesc nimic.

  • Greșit, rusnacule, voi primiți un loc de dormit în cotețul porcilor. Că doar acolo ați fost învățați să dormiți de maica rusia cu r mic. 😉

  • Voi rușii primiți un loc de dormit în cocina p.o.r.c.i.l.o.r., oriunde în Ucraina. Că, deh, doar acolo știți să dormiți.😆😆😆

 4. Stai sa-l produca mai intai, ca stocul este zero acum, mai dureaza niste luni de zile….