G4Media.ro

Canabisul rămâne cel mai consumat drog ilegal în Franţa, ţara cu cei…

Sursa foto: Pixabay

Canabisul rămâne cel mai consumat drog ilegal în Franţa, ţara cu cei mai mulţi consumatori de canabis din Uniunea Europeană

Canabisul rămâne cel mai consumat drog ilegal în Franţa, ţara cu cei mai mulţi consumatori de canabis din Uniunea Europeană, potrivit statisticilor oficiale publicate joi de Observatorul Francez pentru Droguri şi Toxicomanie (OFDT), relatează AFP, citată de Agerpres.

În 2020, 11% dintre francezii cu vârste cuprinse între 18 şi 64 de ani au declarat că au consumat canabis în cursul anului. Canabisul rămâne astfel cel mai răspândit drog ilegal din această ţară, de la precedentul studiu realizat în 2016, când procentul a fost tot de 11%.

Adolescenţii sunt extrem de atraşi de consumul de canabis. Peste 40% dintre adolescenţii cu vârsta de 17 ani au declarat că au consumat canabis în cursul anului, la fel ca în 2016. În rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, procentul consumatorilor de canabis este de aproape 26%. Procentul scade odată cu înaintarea în vârstă şi priveşte doar aproximativ 2% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani.

Profilul consumatorilor relevă, de altfel, o prevalenţă masculină: 15% dintre bărbaţi sunt consumatori de marijuana, faţă de 7,5% din totalul femeilor chestionate.

OFDT indică o evoluţie în rândul consumatorilor de canabis începând cu 1992, pe de o parte cu o „creştere a ponderii femeilor care au consumat deja canabis”, iar pe de altă parte cu „o creştere a vârstei consumatorilor în cursul anului, care sunt din ce în ce mai des persoane de treizeci şi patruzeci de ani”.

În termeni generali, aproape jumătate dintre francezi (46%) recunosc că au consumat canabis în timpul vieţii. Potrivit OFDT, acest procent este „stabil din 2017”, după o perioadă de creştere, care a început în anul 2000.

Jointul rămâne cea mai răspândită formă de consum de canabis (94% din cazuri). Unii preferă să-l consume prin vaporizare (2,3%) sau să-l ingereze sub formă de aliment sau infuzie (2,2%).

Franţa este ţara cu cei mai mulţi consumatori de canabis în rândul statelor Uniunii Europene, unde procentul rezidenţilor europeni care au fumat vreodată canabis este în medie de 27%.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

13 comentarii

 1. Repede cu legalizarea sa iasa Dide din bulau.

  • Dacă vine USR la guvernare rezolvă asta! E una din problemele pe care trebuie să le rectifice de când a „măcelărit” PSD justiția!

  • Dide le-a trimis canepa, nu iarba, iar astia l-au arestat ca prostii. Daca are un avocat bun isi ia si despagubiri.

  • @Saboom

   În garaj iau mai găsit droguri! 😁 Se pare că luase treaba în serios. Mă întreb, dacă era de la PSD și nu de la USRezist tot așa îl apărați? De când infractorii unora sunt răi și ai altora sunt buni? Nu erau reziștii cu „justițea”? Să aibă încredere în procurori!!! Să își dovedească nevinovăția!! Pahar una alta a luat mandat de 30 de zile! Deci probe au fost.
   Dide – la pușcărie alături de toți reziștii care sunt dovediți infractori.

 2. Ați rezolvat toate problemele de pe planetă și acu e vremea de un drog mic.

 3. Dar proștii de sovietici consumă krokodile și votcă la greu…

 4. Legalizati droagele ca să nu se mai simtă progresiștii lezați când sunt făcuți drogați.

  #freeDide

 5. Babanu forever comunistilor!

 6. O tara de drogati si Franta….

 7. Orice drog, fie el tutun, alcool sau stupefiant, este o sursă de dopamină.Oamenii recurg la ea în lipsa sensului în viață, cel care scade nivelul de cortizol. Se consumă droguri în războaie și în țări care refuză o existență normală cetățenilor lor. În războiul din Vietnam, 8 oameni din 10 recurgeau la droguri permanent, restul ocazionsl.Odată întorși acasă, în jur de 10% au rămas dependenți după un an. Franța lui Macron are probleme.

 8. Viitoarele si actualele gunoaie sociale:drogati, alcoolisti, lgbt, violatori…spuma neagra a speciei umane.

 9. Romanii sunt traditionali, prefera sa isi bata nevasta si copiii dupa ce se imbata ca porxii.

  • Obiceiuri de sub papucul islamului. Acesta e orientul .Copiii văd și vor face, probabil, la fel.